Terug naar overzicht Terug

Antoine van der Linden gaat bakens verzetten


“FC Emmen stelt oud-speler Antoine van der Linden aan als jeugdtrainer”. Dit zou over een goed jaar zo maar eens de kop boven een persbericht kunnen zijn! Toen Antoine in oktober 2013 stopte als profvoetballer heeft hij geen moment geaarzeld en meteen de overstap gemaakt naar de commerciële afdeling. En met het nodige succes! Toch heeft hij in goed onderling overleg besloten om de bakens te gaan verzetten en zijn bagage op technisch gebied te gaan ontwikkelen.


Antoine; “Ik heb mij nu bijna 3 jaar met enorm veel plezier ingezet voor de commerciële afdeling van de club. Ik heb in die periode erg veel geleerd en mij als persoon kunnen ontwikkelen. Erg leuk werk, prima collega’s en fijne contacten met de sponsors. Als oud-betaald voetballer heeft het technische gedeelte van het voetbal echter altijd mijn aandacht gehouden en ik merkte dat het tijdens het afgelopen seizoen bij mij steeds meer begon te kriebelen om mij ook op technisch gebied te ontwikkelen. En het moment om trainerscursussen te gaan volgen steeds dichterbij kwam.
Ik heb inmiddels dan ook besloten om bij de KNVB in Zeist de cursussen UEFA C Youth 2 en 3 te gaan volgen. Oud-betaald voetballers kunnen deze beide cursussen in één seizoen doen, hetgeen echter wel zeer intensief is. Om de fijne kneepjes van het vak te leren ga ik op vrijwillige basis Joseph Oosting assisteren bij HHC Hardenberg.
Vanaf deze plaats wil ik zowel de club als ook mijn collega’s, sponsors en alle bij de club betrokken mensen bedanken voor de zeer prettige samenwerking in de afgelopen jaren. Bedankt! En ik spreek tot slot de hoop uit dat het een tijdelijk afscheid zal zijn en ik binnen niet al te afzienbare tijd ook mijn trainerscarrière bij FC Emmen zal starten!”, aldus Antoine van der Linden.

Antoine zal tijdens zijn opleiding tot trainer als vrijwilliger op afroep beschikbaar blijven voor werkzaamheden op commercieel of scouting-gebied. FC Emmen bedankt Antoine voor zijn meer dan prima inzet gedurende de afgelopen jaren, wenst hem veel succes toe bij zijn trainersopleiding en ziet hem in de toekomst erg graag terugkeren als (jeugd)trainer!