Terug naar overzicht Terug

AGOVV – FC Emmen duel in de derde periode


Het wegvallen van Haarlem heeft tot gevolg gehad dat er veel onduidelijkheid over de periodestanden heerst. Ook de vele afgelastingen hebben de standenmakers behoorlijk in verwarring gebracht. Zo geeft de website van Voetbal International na afgelopen vrijdag de stand aan de kop van de vierde en laatste periode als volgt weer: 1. FC Emmen 6-13, 2. De Graafschap 5-12, 3. AGOVV 5-10. Wie de site van de Jupiler League vertrouwd komt voor de volgende stand te staan: 1. AGOVV 4-10, 2. De Graafschap 3-9, 3. Helmond Sport 4-7, 4. FC Emmen 4-7. Dat scheelt nogal wat dan maar naar de KNVB site Voetbal.nl en die is beter op de hoogte.  De actuele stand na de speeldag van 12 maart is: 1. De Graafschap 4-12, 2. AGOVV 5-10, 3. FC Emmen 5-10, 4. FC Omniworld 3-9, 5. Cambuur 4-9.


Omdat De Graafschap zo goed als zeker met het algemene kampioenschap gaat strijken is de tweede plek in de vierde periode van groot belang. FC Emmen kan hierin dus een rol spelen hoewel clubs als FC Omniworld en Cambuur er relatief gezien beter voor staan.  Maandagavond staat dus AGOVV Apeldoorn-FC Emmen op het programma. Dat zou een mooie affiche in de strijd om de vierde periodetitel zijn ware het niet dat het nog een duel uit de derde periode is. De wedstrijd stond immers in eerste instantie op 29 januari gepland. Ook FC Emmen-MVV, die nu voor 22 maart staat gepland,  telt nog mee voor de derde periode waarin de beslissing uiteraard al lang is gevallen.

AGOVV maakt een uitstekend seizoen door en staat momenteel op de zesde plek. Wat o.a. het voordeel geeft dat de club reeds voor het komende seizoen kan gaan plannen, iets wat bij FC Emmen ondanks de gunstige ontwikkelingen van de laatste weken nog niet goed mogelijk is. De Apeldoorners hebben echter ook talenten die voor eredivisieclubs interessant zijn zoals aanvaller Jeremy Bokila die in de belangstelling van SC Heerenveen zou staan en Nacer Chadli die in de eerste helft van het seizoen sterk speelde maar na de winterstop minder opvalt. Maar trainer John van den Brom kijkt natuurlijk ook naar talenten die voor hem het volgende seizoen van nut kunnen zijn. Zoals FC Omniworld aanvoerder Sander Duits die met zijn ploeg vrijdag verrassend in Apeldoorn met 2-0 won en daardoor goede zaken voor de vierde periode deed. Het verlies was een tegenvaller voor Van den Brom: ,,Dit is een zeperd na negen duels achter elkaar ongeslagen te zijn geweest met in de laatste weken ook goed voetbal. FC Omniworld maakte het ons op een goede manier echter onmogelijk in ons spel te komen. Het zette snel druk op onze achterste lijn waardoor ons positiespel niet uit de verf kwam.”

FC Emmen  beleefde thuis tegen Telstar een wonderbaarlijke ontsnapping door de droomgoal van Steven de Blok in de extra tijd. Dat is natuurlijk niet iets waarop je elke wedstrijd kunt rekenen dus zal er beter in Apeldoorn beter moeten worden gespeeld. Het kunstgras op sportpark Berg en Bos, waar Ruud ter Heide menig goaltje voor AGOVV heeft gescoord, ligt FC Emmen de laatste jaren wel. Vorig seizoen werd het 1-1 en in de drie jaren daarvoor wonnen de Emmenaren waaronder die memorabele 5-4 in de stromende regen. Een garantie voor maandagavond geeft deze opsomming uiteraard niet.