Terug naar overzicht Terug

Afwerking nog een probleem bij FC Emmen


Oefenwedstrijden zijn er voor om het elftal klaar te stomen voor de competitie en wat dat betreft was het duel tegen DZOH voor de selectie van FC Emmen een goede leer. Met pijn en moeite werd een 2-1 overwinning behaald op de amateurs waarbij het gebrek aan produktiviteit schrijnend was. De paal bleek een hindernis, naast goed keeperswerk bij DZOH maar bovenal het onvermogen om uit de vele doelrijpe mogelijkheden een redelijk deel te verzilveren.


Cas Peters in duel met Edwin Scheper (links).

Alex Christovao met Corbin Kuilder (links) in de buurt.

Voor de spitspositie hoopt FC Emmen nog steeds op Roland Bergkamp maar mocht dat niet lukken is een goede vervanger nog niet in beeld. Remon van Bochoven was het tegen Bargeres niet en mocht vertrekken maar Alex Christovao was het gelet op zijn optreden tegen DZOH ook niet. Positief was dat nieuweling Cas Peters bij vlagen liet zien een volwaardige eerste divisie speler te zijn en dat gold ook zeker voor Gaby Jallo die verrassend bij FC Emmen is opgedoken. Hij maakte deel uit van het kampioensteam van Willem ll en stond bij de Tilburgers 23 keer in de basis als linkerverdediger maar kreeg geen aanbod voor een nieuw contract. FC Emmen heeft hem inmiddels wel een aanbod gedaan en met hem zou de linkerkant aardig zijn ingevuld. De Engelse testspeler Fraser Shaw maakte geen grootse indruk.

Links duelleert Fraser Shaw met Emiel ten Hoor (17)

Gaby Jallo probeert Gerben Rog (9) af te schudden (Foto’s: Boudewijn Benting).

Uiteraard was het meest eenrichtingsverkeer hoewel de kersverse eersteklasser prima tegenweer bood. FC Emmen raakte tot twee maal toe de paal via Cas Peters en Alex Christovao maar de openingstreffer liet tot de 39e minuut op zich wachten. Christovao haalde met links doeltreffend uit: 0-1. In het tweede deel begon FC Emmen wederom met een belegering op het door Jeffrey Bloeming verdedigde DZOH doel. Een greep uit de Emmer mogelijkheden: 46. Bannink naast, 48. Justin Mulder onderkant lat, 50. Peters rakelings voorlangs, 58. Peters schiet tot twee maal toe tegen een verdediger op, 60. drie corners op rij voor FC Emmen, 62. schot Leandro Resida gestopt, 64. Bannink kan doelman ook niet passeren.  Tot overmaat van ramp volgde twee minuten na de gemiste kans van Bannink de onverwachte gelijkmaker. Uitgerekend Roy Stroeve was de maker door na een onderschepping doelman Peter van de Vlag met een fraai boogje te passeren: 1-1.

FC Emmen probeerde in het resterende deel hardnekkig de vernedering van een gelijkspel te ontlopen maar het wilde niet lukken. Alexd Christovao kopte net over en kreeg gelijk kramp en de goed spelende A-junior Justin Mulder zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Sander Rozema brak uiteindelijk de ban door in de 89e minuut een vrije trap vanaf een meter of dertig langs de kansloze doelman Bloeming te jagen.

DZOH-FC Emmen 1-2 (0-1). 39. Christovao 0-1, 66. Stroeve 1-1, 89. Rozema 1-2. Scheidsrechter: Ten Horn. Toeschouwers: 500.
FC Emmen, eerste helft: Van der Vlag: Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Christovao, Peters.
FC Emmen, tweede helft: Van der Vlag: Almeida, Luis Pedro, Siekman (67. Kampman), Bannink (67. Boekholt), Olijve, Mulder, Resida, Christovao, Peters (67. Barrie).