A-jeugd wint met 3-2 in Haarlem

Haarlem A1 – FC Emmen A1 0-2
Een prima overwinning van de A-jeugd op het vijf plaatsen hoger geklasseerde Haarlem. FC Emmen stond zelfs diep in de tweede helft op 0-3 maar gaf in het laatste kwartier nog twee onnodige goals weg. De eerste helft werd met 0-0 afgesloten, FC Emmen was zich bewust van het feit dat Haarlem tot nu toe de beste aanval in de eerste divisie had en gaf geconcentreerd voetballend geen kans weg op het kunstgras van Haarlem. In tien minuten tijd direct na de pauze liep FC Emmen naar een 0-3 tussenstand. Janko Dekker scoorde in de 48e minuut met een vrije trap van grote afstand, vier minuten later scoorde Björn Zwikker de 0-2 op aangeven van Richard Johannes en in de 55e minuut trof Danny Jaspers doel na een assist van Bas Dost. FC Emmen kreeg daarna nog kansen zoals een kopbal op de lat van Martin de Roo maar leek probleemloos het einde te kunnen halen. Een kwartier voor tijd werd het echter nog 1-3 en in de allerlaatste minuut 2-3 maar de driepunter kwam toch niet echt in gevaar.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz, Roukema, De Roo, De Almeida; Dekker, Moolhuizen, Jasper (54. Manuel); Johannes (53. Dost), Zwikker, Van der Weide.

FC Emmen B1 – Go Ahead Eagles B1 0-2
De B-jeugd had bij winst op gelijke hoogte met de gasten uit Deventer kunnen komen maar ging op eigen veld kansloos ten onder. Go Ahead Eagles voetbalde terwijl FC Emmen, zonder de geblesseerde aanvoerder Wesley Wakker, het van hard werken moest hebben. Met dat laatste bleef de thuisploeg tot aan de 45e minuut overeind maar op dat moment scoorde Go Ahead Eagles de 0-1. Daarna had de score veel hoger kunnen oplopen. Go Ahead raakte zowel de paal als de dwarslat, een goal werd nog afgekeurd wegens buitenspel en doelman Pieter IJzerman van FC Emmen hield tegen wat tegen gehouden kon worden. Maar ook hij werd tien minuten voor het einde verrast met een boogbal die op een voorzet leek maar in de bovenhoek verdween: 0-2. FC Emmen gooide met verdediger René Wolbers naar het front alles op de aanval maar kon geen serieuze mogelijkheden creëren.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Dos Reis; Van Aanholt, Schijff, Van der Berg (60. Bal); Kuilder, Van der Graaf, Beeksma.

Jessie van der Graaf krijgt een handje van een Deventenaar.

René Wolbers springt het hoogst terwijl Corbin Kuilder (uiterst rechts) toekijkt.

Doelman Pieter IJzerman speelde een prima wedstrijd voor FC Emmen.

Lelystad ’67 C1-FC Emmen C1 0-7
De uitslag spreekt boekdelen: FC Emmen was heer en meester in een eenzijdig duel tegen degradatiekandidaat Lelystad ’67. Gianluca Caria zette met rake kopballen in de 6e en 12e minuut FC Emmen na aangeven van Mike Koenders en Wouter Beijering op 0-2. Beijering (18e) en Jurgen Locadia bepaalde vervolgens de ruststand op 0-4. FC Emmen leek na de hervatting op dezelfde voet door te stomen toen Gianluca Caria al vlot de 0-5 scoorde en Wouter Beijering er in de 41e minuut 0-6 van maakte maar daarna haperde de doelpuntenmachine van FC Emmen. De ploeg nam wat gas terug waardoor de thuisclub meer spelaandeel kreeg zonder echter gevaarlijk te kunnen worden. Het slotaccoord werd vijf minuten voor tijd gezet door Luciano Slagveer: 0-7.
FC Emmen C1:
Berends; Mensinga (45. Van Bree), Poelstra, Hoff, Westebring; Heerkes (50. Stollenga), Locadia, Koenders (25. Slagveer; Fokkens, Caria, Beijering (55. Hindriks).

FC Emmen D1 – SC Heerenveen D1 3-2
De Emmer D-jeugd won de met spanning tegemoet geziene topper tegen de jeugd van de Friese eredivisionist met goed voetbal en vooral dankzij drie goals van Michael Chacon. Hij scoorde al na vijf minuten de openingsgoal en bracht zijn ploeg nog voor rust met een beetje hulp van de Friese goalie op 2-0. SC Heerenveen kwam nog voor rust terug tot 2-1 via een treffer van het talent Daley Sinkgraven en kwam na rust zelfs op gelijke hoogte. De Friezen waren op dat moment de betere ploeg maar gingen kort voor tijd toch de boot in na de derde treffer van Michael Chacon.
FC Emmen D1: Bos (31. Rob Schuldink); Mol (40. Rijkens), Jonkers, Westebring (40. Strating), Room; Warmolts, Bouws (45. De Jong), Rasevic (35. Meijer), Husers, Chacon, Ypenburg (31. Wouter Schuldink).

Danny Bouws (links) wordt ten val gebracht.

Michael Chacon sprong er letterlijk en figuurlijk bovenuit.