A-jeugd pakte volle buit bij NAC

De bezoekers probeerden meteen een stempel op de wedstrijd te drukken door zelf het spel te maken. Toch was het NAC dat tegen de verhoudingen in al vroeg op voorsprong kwam. Slordig balverlies op het middenveld leidde de eerste kans van de wedstrijd voor NAC in. Nemenja Gudelj bracht zijn team op een 1-0 voorsprong. De bezoekers lieten zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. De ploeg bleef goed drukzetten op NAC en creëerde ook veel kansen. NAC had na de 1-0 geen enkel antwoord op het prima spel van de gasten. In de 33e minuut leek het er echter op dat de 2-0 zou binnenvallen, maar in een druk strafschopgebied belandde de bal op de paal. Het was echter uitstel van executie. In de 42e minuut kwam NAC dan uiteindelijk wel op 2-0. Het was Alex Schalk die vanaf enkele meters buiten het strafschopgebied verwoestend hard binnenschoot. En vlak voor rust leek het drama compleet te worden toen NAC bijna nog de 3-0 maakte, maar ook nu deden de lat en de pal uitstekend hun werk.

Aanvaller Gianluca Caria bleef achter in de kleedkamer. Verdediger Jeffrey Gouweleeuw kreeg een plek in de voorhoede, waardoor hij achterin vervangen werd door Lars van den Berg. Opvallend was dat NAC tevreden leek met de 2-0 voorsprong. De lange Gouweleeuw voorin zorgde voor grote problemen bij de Noord-Brabanders. Ze wisten zich duidelijk geen raad met de Fries/Drentse omzetting. Aanvoerder Pelé van Anholt gaf na tien minuten spelen in de tweede helft een perfecte pass op Gouweleeuw die hierop ongestoord de bal knap geplaatst binnenschoot. Tien minuten hierna stond het zelfs gelijk. Een vrije trap van Koenders werd doorgekopt door Thomas Bakker en hierna simpel binnengetikt door de volledig vrijstaande Gouweleeuw.

Het leek er uiteindelijk op dat beide ploegen genoegen zouden moeten nemen met een gelijkspel. Ware het niet dat NAC in de 90e minuut nog een gevaarlijke vrije trap kreeg die maar net werd over gekopt. Een slotoffensief van Heerenveen/Emmen leidde er echter toe dat de bezoekers met de volle winst aan de haal gingen. Een listige pass van Van Anholt bracht Eriksson in balbezit die hierop weer een prima voorzet gaf. De bal werd doorgetikt door een verdediger van NAC precies in de voeten van de bij de tweede paal vrijstaande Menno van Elsas. De 2-3 was een feit en iedereen met een blauw-wit hart was uitzinnig van vreugde.

SC Heerenveen/FC Emmen A1: Jurjan Wouda, Enzo Huntink, Thomas Bakker, Jeffrey Gouweleeuw, Mike Koenders (82. Ali Zia), Pelé van Anholt, Robin Eriksson, Tobias Kainz, Arsenio Valpoort, Menno van Elsas, Gianluca Caria (46. Lars van den Berg).