A-jeugd FC Emmen start met verlies

FC Emmen A1-AFC A1 0-1
In de eerste helft gebeurde er niet al te veel hoewel het Amsterdamse AFC iets gemakkelijker voetbalde. De gasten raakten na een kwartier de paal. Na de pauze kwam er wat meer leven in de brouwerij. Randy van der Weide kreeg een mogelijkheid na een vlot lopende aanval over rechts maar mikte naast. Kort daarop moest de Emmer aanvoerder Martin de Roo aan de andere kant met een sliding redding brengen. Björn Zwikker kreeg vervolgens een levensgrote kans maar schoot in de handen van de doelman. Kort daarop maakte Zwikker zich mooi vrij maar zag zijn schot wederom door de doelman onschadelijk gemaakt. Twaalf minuten voor het einde moest doelman Lennon Ebeltjes met rood naar de kant wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. Eigenlijk een overbodige actie omdat er een duidelijk geval van buitenspel aan vooraf ging maar de assistent-grensrechter reageerde niet. Ebeltjes werd vervangen door Gerben Springer die de strafschop van Michiel Foppen niet kon keren: 0-1. Springer kreeg daarna meer mogelijkheden zich te onderscheiden en deed dat met verve op twee prima kansen voor AFC en had een keer geluk dat een schot op de lat belandde. In de slotfase, de extra tijd duurde maar liefst tien minuten, werd ook nog een Amsterdammer met rood weggestuurd. FC Emmen oefende nog wel pressie uit maar kon uiteindelijk de 0-1 nederlaag niet meer verhinderen.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz, Roukema, De Roo, De Almeida (79. Springer); Nouri (86. Joahnnes), Moolhuizen (62. Dekker), Zwikker; Jaspers, Van der Weide, Manuel (46. De Groot).

Martin de Roo (4) kopt op het doel van AFC

Joel de Almeida wordt door een Amsterdammer onderuit geschoffeld.

Patrick Roukema duelleert met de AFC keeper (Foto’s FC Emmen Media)

AFC B1 – FC Emmen B1 1-3
Trainer Joseph Oosting was in zijn nopjes met de overwinning en het goede spel van zijn ploeg. ,,Het is altijd moeilijk om in het begin van de competitie het niveau van de tegenstander in te schatten maar we hebben gewoon goed gespeeld. AFC wilde ons het spel laten maken en dat hebben we ook gedaan.” In de 13e minuut kopte René Wolbers uit een assist van Jordy Beeksma de Emmenaren naar een 0-1 voorsprong. Acht minuten voor de pauze bracht Wesley Wakker met een wonderschone lob van grote afstand de stand op 0-2. AFC probeerde na de rust met lange ballen FC Emmen onder druk te zetten maar echt in de problemen kwamen de Drenten niet. Na ruim een uur spelen werd het zelfs 0-3 door Frank Schijf. De concentratie verslapte daarna enigszins wat een tegengoal in de 69e minuut tot gevolg had maar daarbij bleef het.
FC Emmen B1; Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Dos Reis (55. Van Aanholt); Schijf (63. Van der Graaf), Kuilder (70. Bal), Van der Berg (70. Kazantzis); Beeksma, Wakker, Ten Voorde (60. Oosting).

FC Zwolle C1-FC Emmen C1 4-2
”We heben te weinig gekregen”, meende coach Rick Mulder. ,,FC Zwolle kreeg na rust twee goals door vrije trappen en dat was niet nodig geweest want wij voetbalden gewoon beter.” De thuisclub had de betere start en kwam via doelpunten in de 25e en 27e minuut op een 2-0 voorsprong na in de eerste minuut de paal te hebben geraakt. De Emmenaren kwamen echter sterk terug, Luciano Slagveer zag na een half uur een voorzet van zijn voet via een Zwolse verdediger in het doel belandden (2-1) en kort na de hervatting kopte Gianluca Caria de partijen naar gelijke hoogte. Maar FC Zwolle ging uiteindelijk toch met de winst strijken nadat de Emmer verdediging twee vrije trappen niet goed verwerkte.
FC Emmen C1: Berends; Hoff (65. Hindriks), Fokkens, IJzerman, Bos; Heerkes (40. Poelstra), Caria, Koenders (60. Mensinga; Slagveer (45. Westebring), Locadia, Beijerng (40. Stollenga).

FC Emmen D1-SVV ’04 21-0
Een bekerduel waar beide partijen niet echt blij mee waren omdat het krachtsverschil veel te groot was. De formatie uit Schoonebeek bleef echter tot het laatst de sportieve plicht vervullen. De doelpunten bij FC Emmen werden gemaakt door Michael Chacon 5, Pascal Huser 5, Mark Meijer 3, Boris Rasevic 3, Ramon Jonker 2, Steven Warmolts 1, Dylan Wessels 1, Wouter Schuldink 1 en een treffer in eigen doel van SVV ’04.
FC Emmen D1: Bos (31. Rob Schuldink); Rijkens, Room (31. Mol), Jonkers, Westebring (31. Wessels); Warmolts, Chacon, Rasevic (31. Bouws); Meijer, Huser, Wouter Schuldink (31. Ypenburg).

Rechterspits Mark Meijer van FC Emmen D1 in actie.

Linkerspits Wouter Schuldink was een plaag voor de verdedigers van SVV ’04.