A-jeugd derde op zaaltoernooi SV Meppen

Een selectie van A-junioren heeft op het zaalvoetbaltoernooi van SV Meppen de derde prijs behaald. Het won in de strijd om de derde plek na strafschoppen van TuS Lingen na een 3-3 stand in de reguliere speeltijd. Emmenaar Dada Bugera werd tot beste speler van het toernooi uitgeroepen.
Emmen verloor de eerste wedstrijd in de poule van vijf teams met 5-3 van TuS Lingen. Het was ook een kwestie van wennen aan het Duitse zaalvoetbal waar met grote doelen en boarding wordt gespeeld. Daarna werd er in de poule niet meer verloren. Olympia Laxten en Union Meppen werden beiden met 4-1 geklopt terwijl tegen SV Meppen nogal onfortuinlijk, Emmen kreeg diverse scoringsmogelijkheden, met 1-1 werd gelijkgespeeld. Daardoor won SV Meppen uiteindelijk de poule met Emmen op de tweede plaats.
Na een 5-2 zege op Vorwaerts Nordhorn in de volgende ronde, werd vervolgens met 3-0 kansloos van de latere toernooiwinnaar Borussia Emsdetten verloren. Emmen belandde hierdoor in de wedstrijd om de derde en vierde plek die dus na strafschoppen werd gewonnen. Trainer Rene Hake – die in de tweede helft van het seizoen met Albert Koops van plaats heeft gewisseld – was desondanks tevreden. ,,Wij speelden voor het eerst in de zaal terwijl de meeste Duitse teams er wel vijf toernooien op hadden zitten.”