FC Emmen wint oefenduel van FC Twente

Het was woensdagavond een prima avond voor FC Emmen. Op het veld van DOS’37 in het Overijsselse Vriezenveen werd FC Twente met 5-1 verslagen. Een goede prestatie van de Drenten die hiermee een vervolg gaven aan het goede presteren in de oefencampagne. Afgelopen zaterdag werd mede-eredivisionist FC Groningen nog met 1-0 aan de kant gezet.

De club uit Enschede degradeerde weliswaar naar de Jupiler League, maar is natuurlijk een club met een roemrijk verleden.

FC Emmen is duidelijk op dreef. Het behoeft geen introductie meer. De ploeg laat bij vlagen heel frivool spel zien en het team begint meer en meer vorm te krijgen. Doelman Dennis Telgenkamp keerde terug van een blessure en begon vanaf de aftrap. Cas Peters speelde ook weer nadat hij lange tijd geblesseerd was en benutte nadat Wouter Marinus zijn ploeg in de achtste minuut op voorsprong zette een strafschop. Op dat moment waren er nog maar twintig minuten gespeeld. Op slag van rust werd het zelfs 0-3 door Alexander Bannink na een assist van Luciano Slagveer die wederom goed speelde.

Ook na rust ging het crescendo met FC Emmen: al na twee minuten viel het vierde doelpunt te noteren. Wederom was Marinus de maker. Na ruim een uur spelend deed Wout Brama namens de Tukkers iets terug door een strafschop binnen te schieten. FC Emmen scoorde via Jafar Arias twee minuten voor tijd de 1-5. Bij FC Emmen speelde in de tweede helft de Duitse testspeler Clemens Schoppenhauer (verdediger) mee.

FC Twente-FC Emmen 1-5

1. Marinus 0-1, 20. Peters 0-2 (strafschop), 45. Bannink 0-3, 47. Marinus 0-4, 62. Brama 1-4 (strafschop), 88. Arias 1-5.

FC Emmen eerste helft: Telgenkamp; Gronsveld, Veendorp, Siekman en Cavlan; Bijl, Chacon, Bannink en Marinus; Slagveer en Peters.

FC Emmen tweede helft: Telgenkamp; Gronsveld (75. De Vos), Schoppenhauer, Siekman en Cavlan (60. Klok); Veendorp, Chacon (72. Engbers), Bannink (72. Oldenburger) en Marinus (72. Bourdouxhe), Slagveer (72. Bijlsma) en Peters (60.Arias)