FC Emmen onder 17 laat twee punten liggen

Alphense Boys JO17-FC Emmen JO17 1-1
De enige amateurvereniging in de competitie als tegenstander en tevens de rode lantaarndrager dat is, appeltje, eitje dachten er veel Emmenaren. Ze kwamen erg bedrogen uit, waardoor er averij werd opgelopen in de drang naar prolongatie van het eredivisieschap voor de O17. In plaats van 3 punten werd het er maar 1. Volkomen verdiend kwam Alphense Boys in de 26e minuut op 1-0, doordat op de achterlijn de linksbuiten zo kon doorlopen naar de keeper en vervolgens scoorde. FC Emmen kreeg nog een riante mogelijkheid via Thijs Dallinga. Hij ontfutselde de keeper de bal en ging op een leeg doel af maar schoot op de paal schoot in plaats van in het netje. Ook de rebound was niet besteed aan de niet attente Emmer voorwaartsen. Na de rust werd het wel wat beter, maar het is altijd lastig een wedstrijd om te draaien. Wel was het voornamelijk voetballen op de helft van Alphense Boys, dat er via enkele counters toch wel gevaarlijk uitkwam. Gelukkig kon Thijs Dallinga in de 64e minuut de schade beperken, door de gelijkmaker binnen te tikken. Meer dan een gelijkspel zat er echter niet in.
FC Emmen JO17: Robin Jalving; Jordy Luchies, Aron Timmerman, Matthijs Verheul, Ben Scholte; Jelmer Keen (56. Lesley Osazee), Bas Aalderink, Freddy Quispel; Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Ruben Roosken (65. Ronan Zwaagstra)

Buitenveldert JO15-FC Emmen JO15 1-1
FC Emmen onder 15 kwam tegen de nummer tien Buitenveldert JO15 niet verder dan een gelijkspel. De thuisclub kende een goede openingsfase maar na een minuut of tien kreeg FC Emmen meer grip op het duel. Vijf minuten voor rust had dat ook de openingstreffer tot gevolg. Uit een door Lars Dijk genomen vrije trap kopte Bjorn Klaassens keurig in: 0-1. De voorsprong hield echter slechts vier minuten stand. Uit een snelle counter maakte Buitenveldert gelijk. In de tweede helft viel er weinig te beleven. Er waren nauwelijks doelrijpe kansen, het enige wapenfeit van de Emmenaren was een mogelijkheid voor Leon Draisma maar het leidde niet tot een treffer.
FC Emmen JO15: Meier; Bjorn Klaassens, Dion Klaassen, De Roo, Gierveld, Dijk, Schuiling, Slor, Meinen (Lie-a-Lien), Draisma, Welles.

FC Emmen JO13(1)-Zeeburgia JO13 (1) 0-2
DSCF3313
FC Emmen onder 13 doelman Wouter Sibon werd tweemaal gepasseerd.

DSCF3322

Dave Funke (met armband) in actie.

FC Emmen onder 13 haalde in deze wedstrijd nimmer het haalbare niveau. De passes kwamen nauwelijks aan, er was weinig strijd en er werden bijna geen kansen gecreëerd. Na een 0-0 ruststand was het Zeeburgia dat de score opende na 38 minuten. Een ietwat fortuinlijke treffer die vanaf de zijkant in de verste bovenhoek zeilde. De 0-1 was wel reden voor FC Emmen om een tandje bij te schakelen. Ondanks verwoede pogingen om druk naar voren te zetten leidde dit nauwelijks tot kansen en tot overmaat van ramp werd het in de laatste minuut ook nog 0-2, wat tevens de eindstand werd. De punten gingen mee naar Amsterdam na een slechte prestatie van FC Emmen.
FC Emmen JO13 (1): Sibon, Tempelman, Zwikker, Funke, Falke (Boer), Zeqiri (Kuik), Nijmeijer, Zwaagstra (Dijkstra), Ridderbusch, Egberts, Lamberink.

Urk JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 3-1
FCs Emmen begon fel tegen een fysiek sterk Urk. Vanaf de eerste minuut werden de Urkers onder druk gezet en werd geen centimeter ruimte gegeven. Hoewel er enkele goede aanvallen waren, leverde het vooreerst niet echt doelkansen op. Die kwamen er uiteindelijk wel via Daan Joesten en Jan Doldersum. Zonder succes echter waardoor de rust met 0-0 inging. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Urk bepaalde het  spelbeeld en bij de eerste en tweede doelpoging van de thuisploeg leverde het gelijk twee doelpunten op: 2-0. De Emmenaren waren de eerste tien minuten na de pauze niet bij de les. Er kwam nog een derde treffer bij en toen leek het over en sluiten voor de Emmenaren. FC Emmen gaf zich echter niet zo maar gewonnen en kwam terug in de wedstrijd. Darden Sehi verkleinde tot 3-1 en vervolgens werd een treffer van hem ten onrechte afgekeurd. Zou dat niet zijn gebeurd, had er wellicht nog een gelijkspel ingezeten.