FC Emmen JO13-1 moet FC Groningen in tweede helft laten gaan

FC Emmen JO13-1 heeft de competitiewedstrijd tegen FC Groningen JO13-1 met 3-1 verloren. De rust was ingegaan met een 1-1 stand.

Thuisclub FC Groningen JO13-1 had het betere van het spel en kwam in de 12e minuut op voorsprong door toedoen van David van der Werff. Hierna zette FC Emmen meer druk naar voren en dwong vijf minuten later een strafschop af.  Florian Zegiri werd onderuitgehaald in de zestien meter, waarna Jan Anne Dijkstra de 1-1 kon binnenschieten. FC Emmen ging door en had zelfs kans op de 1-2 na een rush van Dave Funke. Na de pauze was het FC Groningen dat beter ging voetballen en de Emmenaren onder druk zette. Na twee minuten in de tweede helft scoorde FC Groningen dan ook al de 2-1 via David van der Werff. Het was FC Groningen dat goed bleef voetballen en in de 53ste minuut door Jorg Schreuder de eindstand bepaalde op 3-1. Een bij vlagen redelijk FC Emmen was niet constant genoeg, waardoor op de overwinning van FC Groningen niets viel af te dingen.
Zaterdag volgt de derde competitiewedstrijd van het seizoen tegen NEC/FC Oss O13-1 om 10.30 in De JENS Vesting.
FC Emmen O13-1: Sibon, Tempelman, Zwikker, Funke, Meijer (Falke), Egberts, Ridderbusch (Boer), de Munnik, Kuik (Lamberink), Dijkstra, Zegiri.