Zwaarbevochten zege op Jong Ajax

FC Emmen heeft de kraker tegen Jong Ajax vrijdagavond in een vol stadion De Oude Meerdijk met 2-1 gewonnen. Zo werd de nummer vier van de competitie verslagen door de nummer twee.

Terwijl de spelers het veld betraden, verschenen op de zuidtribune twee geweldige spandoeken. Daarmee kondigden de verschillende supportersgroepen op de zuidtribune aan samen te gaan werken voor nóg meer sfeer op De Oude Meerdijk.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was erg vermakelijk met kansen over en weer. En al na acht minuten leek de score te worden geopend. Na een prachtige opening van Jasin Assehnoun zette Keziah Veendorp de bal voor en via via kwam de bal bij Ole Romeny. Hij schoot de bal weliswaar tegen de touwen, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel van Veendorp.

Daarna moest Michael Brouwer zich onderscheiden. Youri Regeer kreeg een vrije schietkans van dichtbij, maar de doelman kwam als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant raakte Romeny kiezelhard het aluminium in de korte hoek.

Vervolgens waren de Emmenaren binnen vijf minuten driemaal erg gevaarlijk. Eerst waren lage voorzetten van Assehnoun en Oussama El Azzouzi niet nauwkeurig genoeg, vervolgens greep Ajax-doelman Calvin Raatsie net op tijd in bij een voorzet van Peter van Ooijen en kort daarna leverde een variant met een vrije trap een hachelijke situatie op voor het Amsterdamse doel.

Vlak voor rust werd het echter 0-1 voor de bezoekers. Jeroen Veldmate verstapte zich rond de middellijn, waardoor de Ajacieden richting Brouwer konden oprukken. Het was uiteindelijk Sontje Hansen die op aangeven van Christian Rasmussen de score opende.

D’r op en d’r over
Na rust stuurde Dick Lukkien twee nieuwe namen het veld in. Rui Mendes en Mart Lieder vervingen Ole Romeny en Peter van Ooijen.

De tactische aanpassing om met twee spitsen te gaan spelen, namelijk Kharchouch en Lieder, wierp zijn vruchten af. Jong Ajax kwam achterin steeds vaker in de problemen, met name door toedoen van Assehnoun. De Fin kreeg continu het Drentse publiek op de banken met zijn dribbels en inzet.

Een kleine tien minuten na rust viel de gelijkmaker dan ook. Lieder ging diep en schoot op doelman Raatsie, maar in de rebound kopte Kharchouch de 1-1 binnen.

De Drenten gingen meteen op zoek naar de 2-1 en kregen die een minuut later al bijna. Miguel Araujo schoot een vrije trap vanaf randje zestien via de keeper op de lat. En ondertussen werd de sfeer op De Oude Meerdijk mooier en mooier.

De 2-1 kon niet uitblijven. Nadat Kharchouch en Mendes hun schoten gekraakt zagen worden, was het dik tien minuten na de gelijkmaker weer raak. Lieder zag Mendes vertrekken bij een vrije trap en gaf een piekfijn passje, maar de Duitse Portugees stuitte op de keeper. De rebound was wederom voor Kharchouch, die zijn tweede van de avond binnenschoot.

Vervolgens moest Brouwer zich opnieuw onderscheiden. Tweemaal voorkwam hij met een goede reflex de gelijkmaker. Mede daardoor werd hij door het publiek verkozen tot COOP Man van de Wedstried.

Door de overwinning verstevigt FC Emmen zijn tweede plaats. Komende dinsdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt Helmond Sport, dat vanavond met 4-1 verloor van FC Volendam, op bezoek. Scoor nu je tickets in de vrije verkoop!

FC Emmen – Jong Ajax: 2-1
45+1. Hansen 0-1
56. Kharchouch 1-1
68. Kharchouch 2-1

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (66. Toufiqui), El Azzouzi; Romeny (46. Lieder), Van Ooijen (46. Mendes), Assehnoun (87. Apau); Kharchouch (76. Bernadou).

Jong Ajax: Raatsie; Van Gelderen, Llansana, Musampa (76. Vos), Baas; Regeer, Hlynsson, Fitz-Jim; Hansen (87. Misehouy), Rasmussen, Banel (63. Ünüvar).

Schoten: 15-12
Schoten op doel: 8-6