Zuidkorea sensationeel langs Nigeria

In de groep waarvan vijf van de zes duels in Emmen worden gespeeld is nog veel mogelijk. Brazilië leidt met vier punten maar Zwitserland en Zuidkorea volgen met een punt achterstand. Alleen Nigeria lijkt de volgende ronde met slechts een punt niet te halen.
Brazilië-Zwitserland 1-0
De Brazilianen konden opnieuw niet overtuigen hoewelde instelling een stuk beter was dan in het openingsduel. Het beste deel van de wedstrijd was het eerste half uur. De Zwitsers kregen een goede kans via Johan Djourou maar hij miste. Kort daarna koptre aan de andere kant Diego Tardelli op de lat. Uit deze hoekschop ontstond een hoekschop waaruit verdediger Gladstone koppend voor 1-0 zorgde. Johan Vonlanthem schoot een minuut later rakelings over maar het beste moment van de Zwitsers kwam in de 23e minuut toen Tottenham-speler Reto Ziegler vanaf een meter of dertig snoeihard de lat. Daarna zakte het niveau iets. In blessuretijd kreeg eerst Tardelli nog een mogelijkheid op 2-0 maar liet die liggen. Kort daarop zag Johan Vonlanthem een omhaal door de Braziliaanse keeper gestopt. Het publiek had intussen de zijde van de Zwitsers gekozen en liet dat met een luid boegeroep op de Braziliaanse vreugde blijken.
Zuidkorea-Nigeria 2-1
Een aardige wedstrijd waarin Nigeria lang op rozen leek te zitten. De openingstreffer werd in de 18e minuut gescoord door David Abwo die met 1 meter en 50 centimeter de dreumes van het toernooi is. De Koreanen deden er van alles aan om minimaal opgel;ijke hoogte te komen maar het succes leek hen niet gegund. Zo belandde een schot via de paal met veel geluk in de handen van de Nigeriaanse keeper. Zelfs een strafschop was niet aan Zuidkorea besteed. Park schoot in handen van doelman Vanzekin. Twee minuten voor het slot kwam dan toch de verdiende maar niet meer verwachtte gelijkmaker. Park maakte zijn fout bij de strafschop goed en knalde een vrije trap ineens in. Twee minuten in blessuretijd werd het nog doller toen Ji Hoon Baek vanuit een moeilijke hoek de winnende treffer scoorde.

Op de bovenste foto is de Braziliaanse verdediger Gladstone (links) in een luchtduel verwikkeld.

Midden is een duel tussen de Zwitser Goran Antic (rechts) en de Brazilaan Rafael te zien.

De Nigeriaanse doelman Ambruse Vanzekin wordt voor de tweede keer gepasseerd (Foto’s Bennie Wolbers)