Terug naar overzicht Terug

Zevenklapper FC Emmen in Zuidlaren


 In tegenstelling tot eerder in de week tegen VAKO ging FC Emmen in Zuidlaren wel vlot van start. Bij rust was dan ook een 0-4 stand bereikt. In die eerste helft stond met Endre Varga, een inmiddels 30-jarige middenvelder van SV Meppen met de Hongaarse nationaliteit, een testspeler opgesteld. De middenvelder uit het Emsland toonde veel inzet maar was niet altijd gelukkig met zijn acties. Verder stond Björn Zwikker voor het eerst in een oefenduel in de hoofdmacht opgesteld. Hij smaakte het genoegen in de tiende minuut de voorzet te geven waar tegen Roy Stroeve slechts zijn voet tegen aan moest houden: 0-1. In de 28e minuut knalde Jannes Wolters een vrije trap binnen (0-2) en drie minuten later scoorde Zwikker na prima voorbereidend werk van Geoffrey Verweij de 0-3. Berry Schepers bepaalde vervolgens de ruststand op 0-4. Na de pauze hield de combinatie van de zaterdag en zondag elftallen van ZFC Zuidlaren de Emmenaren lang van het scoren af. Dat was echter voornamelijk te danken aan het om zeep brengen van talrijke doelkansen via Bas Dost, Frank Hoolsema, Björn Zwikker, Mourad Mghizrat en Ruslan Valeev. ,,Schiet die bal nou tussen de palen”, riep de inmiddels volledig bevoegde trainer Gerry Hamstra vertwijfeld uit. Met Bas Dost, Martin de Roo, Bjön Zwikker en Kevin Görtz stonden er overigens in het tweede bedrijf vier A-junioren in het veld. Dost, Mghizrat en Verweij zorgden in het laatste kwartier alsnog voor een acceptabele 0-7 eindstand.
ZFC Zuidlaren – FC Emmen 0-7. 10. Stroeve 0-1, 28. Wolters 0-2, 31. Zwikker 0-3, 37. Schepers 0-4, 79. Dost 0-5, 80. Mghizrat 0-6, 85. Verweij 0-7.
FC Emmen: Beukeveld; Görtz, Van den Brink, Wolters (46. De Roo), Bevaart; Schepers (46. Hoolsema), Stroeve (46. Demeijer)), Varga (46. Valeev); Verweij (46. Mghizrat), Weerman (46. Dost), Zwikker (79. Verweij).


  

Björn Zwikker geeft voor.

Bas Dost lijkt hier de bal kwijt, uiterst rechts Martin de Roo.

Endre Varga heeft het niet gemakkelijk tegen twee Zuidlaarders.

Kevin Görtz in balbezit.

Paul Weerman stijgt boven alles uit maar zou niet scoren (Foto’s FC Emmen Media).