Terug naar overzicht Terug

Zesklapper voor FC Emmen 2 tegen Fortuna Sittard 2


Het tweede team van FC Emmen heeft de eerste driepunter in de kampioenspoule van de reservecompetitie te pakken. In stadion De Oude Meerdijk werd Fortuna Sittard 2 met 6-0 verslagen. Topscorer voor de Emmenaren was spits Jafar Arias, die drie treffers voor zijn rekening nam. Reuven Niemeijer was goede tweede met twee treffers terwijl Luciano Slagveer het rijtje doelpuntenmakers completeerde met de 3-0 na een pass van Arias. Bij FC Emmen kreeg Nick Kuipers 45 minuten speeltijd.


De Limburgers traden aan met een zeer jeugdig elftal dat gemiddeld wel zes jaar jonger was dan dat van de gastheren. Leeftijd zegt niet altijd alles, maar de Emmenaren beschikten tevens over een kwalitatief zeer sterk team zoals in de beginfase al duidelijk werd. FC Emmen stond namelijk na een kwartier reeds op een 3-0 voorsprong. Arias opende de score in de derde minuut. Acht minuten later werd Niemeijer in de zestien onderuit gehaald en hij benutte zelf de toegewezen strafschop. Na precies een kwartier spelen volgde de 3-0, Arias legde breed op Slagveer die moeiteloos kon intikken. Ondanks de dominantie van FC Emmen kwamen er voor de pauze geen treffers bij. Fortuna Sittard stelde pas in de 35ste minuut FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp voor het eerst op de proef stelde.

Na de rust werd bij FC Emmen de centraal achterin spelende Kuipers vervangen door Tim Siekman. Het spelbeeld veranderde verder weinig, FC Emmen bleef oppermachtig en voerde de score op via Arias die uit een hoekschop met de buik scoorde. Kort daarna scoorde Niemeijer zijn tweede goal na aangeven van Slagveer. Laatstgenoemde speelde ook een rol bij de totstandkoming van de 6-0 toen hij in het strafschopgebied werd gevloerd. Arias mocht het karwei vanaf elf meter afmaken: 6-0. In het kleine half uur dat het duel nog resteerde, kwam geen verandering meer in de score ondanks dat FC Emmen het duel met een man meer, na een tweede gele kaart voor de Fortunees Sander Rau, uitspeelde.

FC Emmen 2 – Fortuna Sittard 2: 6-0.
2. Arias 1-0
11. Niemeijer 2-0 (pen.)
16. Slagveer 3-0
57. Arias 4-0
58. Niemeijer 5-0
64. Arias 6-0

Rood: Rau (2x geel)
Scheidsrechter: Midden

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp; Neidhart, Warmolts, Kuipers (46. Siekman), Grootenhuis; Bourdouxhe, Niemeijer (62. Oldenburger), Ben Moussa, De Vos; Arias (69. Camara Bos), Slagveer.
Opstelling Fortuna Sittard 2: Jug; Carli, Essers, Dembele, Rau; Ghislain, Houkes (46. El Ablak), Kurnaz; Zeka (72. Usuf-Ceyhun), Kastrati, Da Silva.