Terug naar overzicht Terug

Zesde periode begint voor FC Emmen in Deventer


FC Emmen start de zesde en laatste periode met de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Altijd lastig heet het dan in de volksmond maar dat geldt hopelijk voor beide partijen. Voor FC Emmen is het zaak de reeks ongeslagen wedstrijden, die momenteel op vier staat, verder uit te breiden. Het probleem tot dus ver is om uitwedstrijden tot een goed einde te brengen. Thuis heeft de ploeg 24 uit 15 maar buiten Emmen staat de teller op slechts 10 uit 15. De tijd lijkt rijp om in die balans verbetering te brengen gelet op de goede prestaties in de laatste weken. Na Go Ahead Eagles volgen dan twee thuisduels tegen Telstar en TOP Oss, vervolgens twee uitreizen naar Excelsior en VVV waarna de zesde periode thuis wordt afgesloten tegen FC Den Bosch.


Onder trainer Andries Ulderink is Go Ahead Eagles aan een middelmatig seizoen bezig. Voor de winterstop hebben de Deventenaren nooit hoger dan de tiende plek gestaan, daarna trad er een lichte verbetering op met een goede reeks van zeven ongeslagen wedstrijden. Daarbij waren wel vier gelijke spelen zodat het effect op de ranglijst nauwelijks te zien is. Een weekje stond Go Ahead Eagles op de zevende plek maar is na de nederlaag van afgelopen vrijdag bij FC Den Bosch weer afgedaald naar de tiende plaats wat nog altijd vijf hoger is dan FC Emmen. Opvallend is dat in tegenstelling tot FC Emmen de Deventer formatie de laatste maanden in eigen huis weinig punten pakt met slechts drie punten uit de laatste vier thuiswedstrijden. Dat lijkt niet geweldig maar dat zaten wel duels bij tegen toppers als RKC (0-0) en Excelsior (1-1). De laatste thuiszege was op 12 december 2008 tegen uitgerekend koploper VVV-Venlo. 

In de laatste transferperiode haalde Go Ahead Eagles verrassend uit met de komst van topscorer Koen van der Biezen (FC Den Bosch). Hij scoorde inmiddels drie keer in zes duels voor Go Ahead Eagles. Verder kwam Jules Reimerink van FC Twente en de Fin Kari Arkivuo kwam over van Sandefjord. Daar tegenover stond het vertrek van Jeffrey Vlug die naar Roosendaal terugkeerde. Vlug scoorde dit seizoen twee keer voor de Eagles en eentje daarvan was op 30 november in Emmen toen FC Emmen een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Jeffrey Vlug tekende toen voor de gelijkmaker. 

Wat de historie betreft zijn de resultaten tussen Go Ahead Eagles en FC Emmen in Deventer nogal wisselend. Dat in tegenstelling tot wedstrijden in Emmen waar de Deventenaren slechts een keer in de geschiedenis tot winst kwamen. Van de zeventien in de Adelaarshorst gespeelde onderlinge duels won FC Emmen er zeven tegen negen nederlagen en een gelijkspel. In de laatste vier seizoenen ging FC Emmen echter wel drie keer onderuit waaronder de beruchte 6-0 op de openingsdag van het seizoen 2007/08.