Zeer Jong FC Emmen verliest van SC Cambuur

Het elftal van FC Emmen dat als Jong FC Emmen werd betiteld, heeft een oefenduel tegen Jong SC Cambuur met 3-1 verloren. In de Oude Meerdijk was het bij rust nog 0-1. FC Emmen had in het laatste half uur van de wedstrijd liefst zeven spelers in het elftal staan uit de selectie van Onder 19.

FC Emmen moest het vooral afleggen tegen de routine van SC Cambuur dat met spelers als Jurjan Mannes, Issa Kallon, Martijn van der Laan, Justin Matthieu, Kenny Teijsse en Furdjel Narsingh aantrad. De ervaring van de thuisploeg bleef beperkt tot Josimar Lima, Youri Loen en Henk Bos. In de eerste helft had FC Emmen ook niet veel in te brengen. Omdat het middenveld geen controle had was de opbouw aan de matige kant. Doelman Kjell Scherpen had het daardoor vooral druk met de terugspeelballen. De gasten kwamen op voorsprong door een treffer van Cody Claver. Op slag van rust was het bijna 0-2 maar de kogel van grote afstand van Issa Kallon trof de staander.

Na de rust keerde Josimar Lima niet terug en na goed een uur werden ook Youri Loen en Henk Bos naar de kant gehaald. De stand was inmiddels wel op 0-2 gebracht door een treffer van Justin Matthieu. De jonkies van FC Emmen vochten terug en verkleinden de achterstand tot 1-2 door een goal van Freddy Quispel. Pogingen om minimaal tot de gelijkmaker te komen slaagden niet en toen Joris Voest negen minuten voor tijd een voorzet in eigen doel werkte was de wedstrijd beslist: 1-3. Voest haalde het einde niet want hij moest er vijf minuten voor het einde met kramp af.

Jong FC Emmen-Jong SC Cambuur 1-3. 19. Matthieu 0-1, 52. Matthieu 0-2, 66. Quispel 1-2, 81. Voest (in eigen doel) 1-3.
Jong FC Emmen: Scherpen: Voest, Lima (46. Timmerman), Engbers, Loen (62. Berends), Bijlsma, Bos (62. Deiman), Huizing, Aalderink (62. Margaritha), Quispel, Haydary.
Jong SC Cambuur: Bijdevier; Teijsse, Van der Laan (77. Boutzamar), El Baad (70. Toure), Claver, Rosheuvel (77. Van den Beemt), Mannes, Kallon, Rossi (46. Etten), Matthieu, Narsingh (46. Conraad).