Terug naar overzicht Terug

Zeer geslaagd trainingskamp FC Emmen D1


Op het iets te lange en stroeve gras, was echte combinatievoetbal wat moeilijker uit te voeren. FC Emmen D1 kwam op voorsprong door Jori Ebbinge. Niet veel later stond het weer gelijk. Hierna trok FC Groningen D1 het spel naar zich toe. Uiteindelijk werd het 4-7, met doelpunten van Bas Aalderink (2) en de jarige Ben Scholte. Na afloop zetten de spelers onder begeleiding van hun ouders de tenten op voor de overnachting. 


Nadat de tenten stonden, ging de selectie naar De Oringer Marke, waar veel grote clubs in het verleden verbleven. Na een goede sportmaaltijd, met veel pasta, werd het tijd om te gaan bowlen. Er werd serieus gebowld met uiteindelijk Shane Dokter als winnaar. Hierna met zijn allen op de foto, op de plek waar ooit Ronald Koeman, Johan Cruijff, Royston Drenthe en vele andere hebben gestaan. Te voet ging de ploeg terug naar het Harm Kuiper sportpark in Odoorn waar later een compleet voetbal circuit werd gespeeld, met als winnaar Bas Aalderink, gevolgd door Pepijn Knol en Kjetil Brand. Toen de duisternis inviel, werd er nog een spel gespeeld, waarna iedereen de tent op zocht om te gaan slapen. Vrij snel was het rustig in de tenten, iedereen was vermoeid.

De zondag begon met een ontbijt, aangeboden door Bakkerij Kuipers uit Valthe, bekend van hun heerlijke appeltaart. Na het ontbijt werden alle materiaal verzameld, waarna het zwembad lokte. Uitgebreid werd er genoten in het water en vooral de glijbanen werden met plezier benut. Terug naar Odoorn, waar nog een traktatie volgde van Bakkerij Kuipers uit Valthe. Nog een ijsje met zijn allen, waarna de ouders hun kinderen kwamen helpen bij het afbreken van de tent.
Hierna keerde iedereen voldaan, maar moe huiswaarts.
De selectie  
Shane Dokter was de beste bowler 
De jarige Ben Scholte wordt toegezongen