Wout Weghorst wijst FC Emmen de weg

Tegen een vijfdeklasser wordt een hoge uitslag verwacht en dat is FC Emmen uiteindelijk ook wel gelukt. Maar na een helft spelen zag dat er nog niet naar uit. De formatie die in de eerste helft in het veld stond had 23 minuten nodig om de eerste goal te scoren en pas drie minuten voor de rust viel de tweede. Wat niet wil betekenen dat er niet meer kansen werden gecreëerd. SC Roswinkel verdedigde uiteraard massaal en dan komt er vaak wat geluk bij te kijken om de gaten te vinden. Dat geluk had FC Emmen niet want naast de twee goals werd nog drie maal het aluminium geraakt plus een strafschop gemist. Een onfortuinlijke rol speelde daarbij Niklas Tarvajärvi die in de eerste en zesde minuut de staander raakte en in de zeventiende minuut een strafschop miste nadat Leandro Resida was gevloerd. De Roswinkeler goalie Wilfred Heller plukte de zwak genomen trap vanaf elf meter uit de hoek. De niet zo soepel ogende Fin kreeg vijf minuten voor de pauze nog een dot van een kans maar mikte over. Twee minuten later trof hij wel en bracht de ruststand op 0-2. De 0-1 kwam op naam van Resida die in de 23e minuut doelman Wilfred Heller wel wist te verslaan. Kort daarna schoot ook Resida nog een keertje op de paal.

Sander Rozema kopt.

Niklas Tarvajärvi was nog niet echt scherp (Foto’s: Boudewijn Benting)

In de tweede helft stond Wout Weghorst in de spits met Quenten Martinus op links terwijl Alexander Bannink en Frits Dantuma met Sander Rozema het middenveld bevolkten. SC Roswinkel werd vervolgens vakkundig gesloopt. Alexander Bannink scoorde 0-3 en daarna werd het een one-man show van Wout Weghorst. Binnen drie minuten had hij een echte hattrick op zijn naam staan, voegde daar nog een tweede hattrick aan toe en bijna nog een derde maar de teller bleef voor hem op acht staan en dat in een tijdsbestek van achttien minuten. Frits Dantuma en Quenten Martinus namen de twaalfde en dertiende goal voor hun rekening.

Gevaarlijk spel van Niklas Tarvajärvi.

Wout Weghorst heeft gescoord.

Wout Weghorst springt het hoogst (Foto’s: Bennie Wolbers)

SC Roswinkel-FC Emmen 0-13 (0-2). 17. Tarvajarvi mist strafschop, 23. Resida 0-1, 42. Tarvajärvi 0-2, 52. Bannink 0-3, 60. 0-4 Weghorst, 61. Weghorst 0-5, 63. Weghorst 0-6, 64. Weghorst 0-7, 65. Weghorst 0-8, 70. Weghorst (strafschop) 0-9, 72. Weghorst 0-10, 78. Weghorst 0-11, 85. Dantuma 0-12, 88. Martinus 0-13. Scheidsrechter: Kampman. Toeschouwers: 350.
FC Emmen, eerste helft: Woering: Luis Pedro, Maynard, Siekman, Van der Linden, Rozema, De Wit, Metaj, Almeida, Tarvajärvi, Resida.
FC Emmen, tweede helft: Woering; Bakkati, Maynard, Görtz, Metaj, Bannink, Rozema, Dantuma, Martinus, Weghorst, Almeida (60. Resida).