Terug naar overzicht Terug

Winterstop voor de deelnemers Welkom In Ons Voetbal!


Het is winterstop voor de deelnemers van Welkom In Ons Voetbal. Op vrijdagmiddag 17 december werd het voetbalproject op het AZC in Emmen, waarin twaalf weken samenwerken, voetballen en leren van elkaar centraal stond, succesvol afgesloten.


25 jonge vluchtelingen hebben meegedaan aan Welkom In Ons Voetbal. Na afloop van de laatste training kregen alle deelnemers een certificaat uitgereikt door de maatschappelijke voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap. Naast de 24 voetbaltrainingen, verdeeld over twaalf weken, stonden ook diverse workshops op de planning. De deelnemende vluchtelingen houden de workshops tegoed voor de volgende fase van het project. De workshops konden met de huidige coronamaatregelen namelijk helaas niet doorgaan.

Bram Jakobs, een van de maatschappelijk voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap bij Welkom In Ons Voetbal, heeft genoten van de afgelopen twaalf weken: “Elke week vertrokken de kinderen weer met een glimlach op het gezicht naar hun woning op AZC. Dat geeft mij als trainer heel veel voldoening.”

Welkom In Ons Voetbal wordt al een aantal jaren georganiseerd op het AZC in Emmen. In elke fase is het mogelijk voor nieuwe deelnemers om in te stromen. Dat gebeurde ook in deze laatste fase en daar is projectleider Marcel Sulmann erg blij mee: “Ik kijk opnieuw met een goed gevoel terug op de laatste fase van Welkom In Ons Voetbal. Door de samenwerking tussen FC Emmen Naoberschap, het AZC Emmen en buursportcoach Hidde Beekman ligt er een goede basis. Dat we elke fase weer nieuwe, enthousiaste deelnemers mogen verwelkomen in dit project laat zien dat het project ook echt van toegevoegde waarde is.”

Het Welkom In Ons Voetbal-project, waarvan de officiële (Engelstalige) naam Welcome Through Football is, wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Erasmus+ van de Europese Unie, de UEFA Foundation for Children, EFDN en M&GEZOND! In dit project wordt er samengewerkt met onder andere Werder Bremen, Everton FC en Shaktar Donetsk om kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.