Winst voor FC Emmen A1 en D1, nederlaag B1

BV Veendam A1-FC Emmen A1 1-3
De thuisclub kende de betere start maar kon dat niet in doelpunten omzetten. De Emmenaren beheersten dat onderdeel wel en kwamen in de 17e minuut op 0-1 toen Janko Dekker een vrije trap via binnenkant paal binnenschoot: 0-1. De voorsprong werd in de 33e minuut tot 0-2 uitgebouwd via Jordy Beeksma die door Bas Dost in scoringspositie was gezet. Na de hervatting kwam FC Emmen nauwelijks meer in de problemen en toen bovendien Wouter van Aanholt twaalf minuten voor het einde de stand naar 0-3 tilde was het duel een gelopen koers. Een minuut voor tijd kon BV Veendam nog verkleinen tot 1-3. Er volgde nog wel een ellenlange extra tijd maar aan de stand werd niets meer veranderd.
FC Emmen A1: IJzerman (23. Springer); De Vries, Schijff, Dekker, Siekman, Schonewille (46. Van Aanholt), Moolhuizen, Beeksma, Visser (76. Fidom), Dost, Wakker.

FC Emmen B1-Zeeburgia B1 0-1
Op papier was FC Emmen B1 wellicht de favoriet maar kon dat niet waarmaken. Vooral in aanvallend opzicht kwam de thuisploeg niet echt aan de bak. Daarbij had trainer Rick Mulder de handicap dat hij o.a. niet kon beschikken over zijn topscorer Rick ten Voorde en centrale verdediger Jeroen van der Ham. De Amsterdamse formatie, met een kwartet spelers waarvoor FC Groningen scout Martin Koeman op de tribune zat, oogde een tikkeltje beter. In de eerste helft kwamen beide teams tot een afgekeurde goal. Na de pauze kon FC Emmen wederom geen vuist maken. De bezoekers hadden een ietsje meer in huis. In de 61e minuut had doelman Pascual Koops geluk dat een schot via de onderkant van de lat weer het veld instuitte maar acht minuten later moest hij de 0-1 toestaan. FC Emmen probeerde nog met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren maar slaagde niet in die opzet.
FC Emmen B1: Koops; Hoff (41. Dos Reis), Kuilder, Van der Berg, Koenders, Kazantzis (75. Slagveer), IJzerman (57. Chacon), Bal, Van der Graaf, Caria, Wolting.

Gianluca Caria denkt gescoord te hebben maar werd afgefloten wegens buitenspel.

Jessie van der Graaf (midden) komt te laat.

Simon IJzerman krijgt in deze situatie een vrije trap mee.

Joost Wolting komt niet langs zijn verdediger.

Mike Koenders is onderuit gehaald (Foto’s FC Emmen Media).

Union D1-FC Emmen D1 0-2
FC Emmen D1 was in de thuiswedstrijd tegen Union niet verder gekomen dan 3-3 maar won in Malden overtuigend met 2-0. De eerste helft was van beide kanten een tamelijk vlak gespeeld duel waarin de Emmenaren weinig kansen weggeven. Vijf minuten voor de pauze kwam de ploeg bovendien op voorsprong. Nick Westebring zette Pascal Huser aan het werk en de aanvoerder maakte het karwei met een schot vanaf een meter of twintig af. In de tweede helft kreeg FC Emmen de strakke wind mee en kreeg via opportunistisch spel goede mogelijkheden via o.a. Mark Meijer en Fabian Greve. Alleen Mark Meijer lukte het te scoren. Nick Room gaf tien minuten voor tijd de assist. Bij FC Emmen ontbraken de geblesseerden Wouter Schuldink en Mike ’t Hart terwijl Kay Rijkens zich ziek had afgemeld.
FC Emmen D1: Kortman (31. Schrik); De Bruin, De Jong, Room, Arends, Wessels, Westebring, Rasevic, Meinderts (31. De Vos), Meijer (50. Greve), Huser.