Winst voor C-jeugd, D'tjes verliezen

PH-FC Emmen/SC Heerenveen C 2-3
Een zwaar bevochten overwinning voor de Emmenaren die pas in de extra tijd tot stand kwam. De thuisclub had een pikstart en stond na acht minuten spelen al op een 2-0 voorsprong. De eerste ontstond indirect uit een strafschop die door doelman Richard Eberhard nog kon worden gestopt. De 2-0 had een misverstand tussen Eberhard en Leon Berens als oorzaak. Halverwege de eerste helft kreeg de Emmer jeugd meer grip op de fysiek sterke Almeloërs. In de 25e minuut verkleinde Pascal Huser na voorbereidend werk van Bjorn Berends tot 2-1. Pascal Huser kreeg daarna tal van prima mogelijkheden maar slaagde er maar niet in de bal nogmaals langs de doelman van PH te krijgen. Die trend zette zich na de thee voort toen Pascal Huser twee kansen niet kon benutten. In de 63e minuut kreeg FC Emmen/SC Heerenveen hulp van de scheidsrechter die een Almeloër met rood van het veld stuurde. Zwaar overdreven vond ook trainer Berry Zandink. Het duurde zes minuten voor dat de bezoekers hier van profiteerden. Nadat eerst Leon Berens een geweldige mogelijkheid kreeg, was het Boris Rasevic die de trekker over haalde: 2-2. Er werd veel extra tijd bijgetrokken en die hadden de Emmenaren nodig om tot de winnende goal te komen. Boris Rasevic nam die voor zijn rekening nadat diverse ploeggenoten de kans niet konden benutten.
FC Emmen/SC Heerenveen C: Eberhard: Rijkens, Westebring, Wessels, Baas (36. De Bruin), Leon Berens, Rasevic, Nijkamp (36. Graver), Meijer (55. Arends), Huser, Bjorn Berends (55. Kikkert).

FC Emmen/SC Heerenveen D-FC Groningen D1 1-4
De jongste Emmenaren gingen dramatisch slecht van start en stonden al na vijf minuten tegen een 0-2 stand aan te kijken. In beide gevallen wreekte zich het gemis aan lengte bij de doelman die bij hoge ballen kansloos is. De Groningers waren de betere ploeg en troefden de Emmenaren op alle fronten af. De 0-4 ruststand was nog aan de bescheiden kant. Na de thee pakte de thuisclub de zaken wat beter aan en stond geen tegentreffer meer toe. Hoewel de bezoekers in de slotfase nog tot goede mogelijkheden kwamen maar doelman Vincent Beugeling deed het in die fase uitstekend. Halverwege de tweede helft verkleinde Rogier Luiken na goed door zetten de achterstand tot 1-4 wat tevens de eindstand werd.
FC Emmen/SC Heerenveen D: Sinot (31. Beugeling): Jongbloed (31. Harms), Levon van Dijk, Komduur (31. Fokke), Uineken, Luiken, Sanafikkah, Roelof van Dijk (31. Jochem Scholten), Jan Scholten (40. Spang), Lambers, Hensens.

Doelman Damy Sinot kan de 0-1 niet verhinderen.

De 0-2 voor de Groningers