Winst voor A- en B-jeugd FC Emmen

FC Emmen A1-BV Veendam A1 3-1
Wat het veldspel betrof waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd maar FC Emmen werkte de kansen uitstekend af. FC Emmen A1 leidde bij rust reeds met 3-0. Na kansen voor de goed spelende Jordy Beeksma in de 5e en 8e minuut kwam FC Emmen in de 11e minuut op 1-0 dankzij een treffer in eigen doel van de Veendammer verdediger Raymill Samuel. Twee minuten later stond het 2-0 toen Wesley Wakker een voorzet van Jeffrey Visser koppend benutte: 2-0. BV Veendam kende daarna een betere fase maar acht minuten voor de pauze vergrootte FC Emmen de voorsprong tot 3-0 toen Robert Schonewille koppend uit een hoekschop van Janko Dekker succesvol was. De gasten kregen zeker ook mogelijkheden maar de Emmer doelman Gerben Springer kon zijn doel lang schoon houden. Uitendelijk moest hij toch zwichten op een inzet van Roy van Dalen maar toen waren er reeds 97 minuten gespeeld. Scheidsrechter Van der Bij had er blijkbaar veel plezier in en liet zich ondanks de regen er niet van weerhouden liefst tien minuten extra tijd bij te trekken.
FC Emmen A1: Springer; De Vries, Wolbers, Dekker, Siekman, Moolhuizen, Schonewille (89. Schijff), Beeksma, Visser (89. Van Aanholt), Fidom, Wakker (60. Manuel).

Robert Schonewille

Zeeburgia B1-FC Emmen B1 1-2
Het was onder moeilijke omstandigheden een wedstrijd waarin de partijen elkaar weinig ontliepen. FC Emmen had voetballend wel iets meer in huis dan de Amsterdammers die vaak de lange bal hanteerden. De rust ging in met een 1-0 stand in het voordeel van de thuisclub. In de tiende minuut heerste er verwarring in het Emmer strafschopgebied bij een hoekschop waarna de bal via een Emmer been tegen het net belandde: 1-0. Direct na de pauze kwam FC Emmen op gelijke hoogte via Rick ten Voorde. Het werd vervolgens een duel met kansjes over en weer tot de 70e minuut toen Ten Voorde ook de 1-2 op zijn naam schreef. Hij kopte een door Corbin Kuilder genomen vrije trap onberispelijk in.  In de slotfase probeerde Zeeburgia de Emmenaren nog onder druk te zetten maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.
FC Emmen B1: Koops; Hoff, Kuilder, Van der Berg, Dos Reis, Kazantzis, Caria, IJzerman (55. Bal), Van der Graaf, Rog, Ten Voorde.

Rick ten Voorde

FC Zwolle C1-FC Emmen C1 4-4
De twee topploegen in de tweede divisie D maakten er een waar spektakel van maar waarin het er lang naar uitzag dat FC Emmen met de drie punten naar huis zou gaan. Het leidde immers met 0-2, 1-3 en 3-4 om in de laatste minuut nog de gelijkmaker te incasseren. FC Emmen begon flitsend en stond na zeven minuten op 0-2 met treffers van Roan Poelstra (kopbal uit hoekschop) en Jens Jurn Streutker. FC Zwolle had daarna een goede fase en verkortte nog voor de thee tot 1-2. Toen Jurgen Locadia na de pauze de 1-3 scoorde kreeg hij ook nog goede mogelijkheden op een vierde en vijfde Emmer goal maar kon ze niet afwerken. De Zwollenaren slaagden er vervolgens in op 3-3 te komen. Wouter Beijering bracht FC Emmen wederom aan de leiding (3-4) waarna FC Emmen de drie punten over de streep leek te brengen. In de 70e minuut scoorde FC Zwolle uit een vrije trap echter de gelijkmaker.
FC Emmen C1: Schuldink; Streutker (65. Elperman), Poelstra, Warmolts, Westebring, Van Bree, Chacon, Heerkes, Slagveer (67. Schra), Locadia, Beijering.

FC Emmen D1 – Union D1 3-3
FC Emmen D1 had de handenvol aan een prima spelend Union dat goed georganiseerd spelend weinig kansen weg gaf. De gasten uit Malden namen in de eerste helft zelfs tot twee keer toe de leiding maar de Emmenaren kwamen door Mark Meijer (15e) en Mark de Bruin (23e) twee keer op gelijke hoogte. Na de doelwisseling kwam FC Emmen in de 35e minuut aan de leiding toen Boris Rasevic koppend scoorde na aangeven van Nick Buitenhuis. Het was evenwel niet genoeg voor de overwinning want Union kwam na een kwartier spelen in de tweede helft op 3-3 na een goed genomen vrije trap.
FC Emmen D1: Kortman; Rijkens, Room, Westebring, De Jong (40. ’t Hart), De Bruin (31. De Vos), Meijer (40. Greve), Rasevic, Huser, Schuldink (40. Arends).