Terug naar overzicht Terug

Winnaars Scoor een Boek! 2023 bekend


Na een periode van negen weken waarin de deelnemers van Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lazen, vond op 18 april ‘Het Fluitsignaal’ plaats in stadion De Oude Meerdijk. Ruim zeshonderd leerlingen deden mee aan leuke spelletjes en activiteiten op het veld. Daarnaast werd het aantal gelezen boeken per klas bekendgemaakt.


Scoor een Boek! is een jaarlijks terugkerend leesproject voor kinderen en ouders, dat lezen en sport met elkaar verbindt. In dit jubileumjaar werkt FC Emmen Naoberschap weer samen met Facet met ditmaal bekend schrijver en Gouden Griffel-winnaar Pieter Koolwijk in de hoofdrol. Samen met Facet en Koolwijk stimuleert FC Emmen Naoberschap basisschoolkinderen om gedurende een periode van negen weken extra boeken te gaan lezen. Dit jaar waren er prijzen voor de winnende klas tijdens de schooleditie en voor een winnende leerling bij de thuiseditie.

Tijdens ‘Het Fluitsignaal’ op De Oude Meerdijk werd bij elke klas bekendgemaakt hoeveel boeken de leerlingen gelezen hebben. Dit jaar is groep 5B van O.B.S. de Lisdodde de winnaar van de schooleditie. Zij hebben in totaal 498 boeken gelezen! Deze groep ontvangt later hun welverdiende prijs. De thuiseditie is dit jaar gewonnen door Manon Peters. Zij werd thuis verrast door Pieter Koolwijk en Facet-medewerker Anouk Haddering. Namens FC Emmen Naoberschap ontving zij een wedstrijdbal, gesigneerd door de gehele selectie van FC Emmen. Van Koolwijk kreeg zij een boekenpakket cadeau.