Terug naar overzicht Terug

Welkom, Simon Tibbling!


Simon Tibbling draagt komend seizoen het rood-wit van FC Emmen. De 25-jarige Zweed komt over van Brøndby IF uit Denemarken, waar hij sinds 2017 actief was. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een optie op een derde seizoen.


Simon begon zijn profcarrière bij Djurgårdens IF, waar hij in 2011 bij de jeugdafdeling kwam. Een jaar later maakte de defensieve middenvelder daar zijn debuut op het hoogste niveau in Zweden.

In de winterstop van seizoen 2014-2015 tekende Simon bij FC Groningen, waarmee hij als basisspeler in mei 2015 de KNVB-beker won. Een maand later werd hij, ook als basisspeler, Europees kampioen met Zweden Onder 21.

“Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in Nederland,” vertelt Simon. “Bij FC Emmen kom ik veel oude bekenden tegen, daar houd ik van. Als je de trainer en een aantal medespelers al kent, is het altijd makkelijker om je snel thuis te voelen bij een nieuwe club. Ik heb echt het gevoel dat ik hier in een warm bad terecht ben gekomen.”

Simon traint deze week nog niet mee met de eerste selectie. Hij zal op maandag 3 augustus wel meegaan op trainingskamp naar Delden.

Welkom, Simon!