Terug naar overzicht Terug

Welkom Nicklas Pedersen!


Zo vlak voor de start van de eredivisie heeft FC Emmen zich versterkt met Nicklas Pedersen (30). De 14-voudig Deens international tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.


Sinds 2012 speelde de spits op het hoogste niveau in België, bij KV Mechelen, KAA Gent, KV Oostende en opnieuw KV Mechelen. In Nederland kennen we hem echter van zijn tijd bij FC Groningen, waar hij tussen 2009 en 2012 in totaal 72 eredivisiewedstrijden speelde. Afgelopen seizoen kwam hij nog in 27 officiële duels in actie voor KV Mechelen.

Directeur Ben Haverkort over de nieuwe aanwinst: “Met Nicklas hebben we de versterking waar we al geruime tijd naar op zoek waren. We kennen hem natuurlijk goed door zijn verleden in de eredivisie. Hij is een ervaren, fysiek sterke spits, precies het type speler dat we graag aan onze selectie wilden toevoegen.”

Ook Pedersen zelf is verheugd met de verbintenis aan de Drentse eredivisionist: “Dankzij FC Emmen kan ik weer op het hoogste niveau in Nederland spelen. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en mijn steentje bijdragen aan de doelpuntenproductie van FC Emmen.”

Met de transfer van Pedersen is de zoektocht naar een spits nog voor de competitiestart afgerond. Komende zondag speelt FC Emmen om 12:15 haar eerste eredivisiewedstrijd, uit tegen ADO Den Haag.

nicklas pedersen fc emmen