Terug naar overzicht Terug

Welkom, Miguel Araujo!


FC Emmen heeft na Sergio Peña ook een tweede Peruaan gecontracteerd. Miguel Araujo heeft een contract getekend bij de Drentse eredivisionist tot de zomer van 2021.


Miguel is een 24-jarige centrale verdediger met zeventien interlands voor Peru. Hij speelde afgelopen zomer ook op de Copa America en wordt gezien als een belangrijke speler binnen de selectie. Dat benadrukte bondscoach Ricardo Gareca, die hoopte dat Miguel snel een nieuwe club zou vinden, vorige week nogmaals.

Het afgelopen seizoen kwam Miguel op huurbasis uit voor het Argentijnse Talleres de Córdoba. Sinds 2014 stond hij onder contract bij Alianza Lima op het hoogste niveau van Peru. Voor die club speelde hij in vijf jaar maar liefst 124 officiële wedstrijden.

Miguel: “De Nederlandse competitie heeft een goede naam en het is een erg aantrekkelijke competitie. Daarnaast heb ik van Peña gehoord dat hij goed ontvangen is en dat het een warme club is. Het stadion zit iedere thuiswedstrijd vol en de sfeer is geweldig. Ik hoop dat ik de club kan helpen bij handhaving in de eredivisie.”

In verband met de complexiteit van de internationale overschrijving zal Miguel de komende weken nog niet speelgerechtigd zijn.

Welkom, Miguel!

Miguel Araujo FC Emmen Miguel Araujo FC Emmen