Terug naar overzicht Terug

Welkom, Marko Kolar!


Met Marko Kolar is de gewenste aanvallende versterking binnen. De 24-jarige spits komt over van Wisła Kraków en heeft getekend voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen.


Het afgelopen seizoen scoorde Marko in 26 competitieduels twaalf keer, waarmee hij de clubtopscorer was. Hij maakte in 2017 de overstap naar Wisła Kraków, nadat hij in Kroatië al bij meerdere clubs voetbal speelde. De spits doorliep vanaf zijn dertiende de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb.

Ook kwam hij meerdere keren uit voor nationale jeugdploegen, waar hij makkelijk het net wist te vinden. In 23 wedstrijden scoorde hij tien keer.

Marko kijkt uit naar zijn debuut in het rood-wit van FC Emmen: “De Nederlandse competitie spreekt me aan, net als het verhaal van FC Emmen. Ik kijk ernaar uit om in een vol stadion met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor de club.”

Supporters van FC Emmen die Marko graag in actie willen zien kunnen ook naar voetbal op tv kijken. De wedstrijden worden uitgezonden op ESPN.

Welkom, Marko!

Deze spelers van de eerste selectie liggen nu vast voor komend seizoen: Marko Kolar, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Nick Bakker, Glenn Bijl, Michael Chacon, Alexander Bannink, Wouter Marinus, Jafar Arias, Keziah Veendorp en Robbert de Vos.