Terug naar overzicht Terug

Proefspelers Luzayadio en Toufiqui verdienen contract


Na ruim twee weken proeftijd heeft FC Emmen heeft zich versterkt met Arnaud Luzayadio en Azzeddine Toufiqui. Beide Fransmannen tekenen een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen.

De 22-jarige Luzayadio doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en speelde voornamelijk in het tweede elftal. Tot een debuut bij het eerste van ‘Les Rouge et Bleu’ kwam hij niet, maar na zijn overstap naar US Orléans in 2019 kwam zijn debuut in het betaalde voetbal alsnog.

Toufiqui, ook 22 jaar oud, verliet in 2015 de jeugdafdeling van Caen voor die van Paris Saint-Germain. In Parijs speelde hij voornamelijk in het tweede elftal, een debuut bij de hoofdmacht bleef uit. In 2019 ging hij terug naar Caen, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte in de Ligue 2.

Technisch manager Michel Jansen: “Arnaud en Azzeddine hebben een prima indruk achtergelaten, zowel op trainingen als in de oefenwedstrijden tegen Jong Ajax en Heracles Almelo. Arnaud is een rechtsback die zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje staat. Azzeddine is een balvaardige linkspoot die bij onze manier van spelen op tien én op de vleugel kan spelen. We zijn erg blij dat deze Fransmannen komend seizoen ons rood-wit zullen dragen.”

Welkom, Arnaud & Azzeddine!