Terug naar overzicht Terug

Lorenzo Burnet terug in Emmen


FC Emmen heeft Lorenzo Burnet gecontracteerd. De linksback tekent een contract voor één seizoen op De Oude Meerdijk.

Lorenzo werd in 2004 door Ajax opgepikt toen hij nog in de jeugd van AVV Zeeburgia speelde. Via de Amsterdammers kwam hij bij FC Groningen. Na vijf jaar verliet hij de Groningers voor Slovan Bratislava, waarna hij weer in Nederland voor NEC en Excelsior speelde.

In 2019 tekende Lorenzo voor FC Emmen en in Drenthe maakte hij een prima indruk als linksback. In 21 wedstrijden was hij goed voor vier assists. Ook in het laatste duel voordat de competitie afgebroken werd, tegen VVV-Venlo, gaf hij nog een piekfijne voorzet die door Nikolai Laursen tot 3-0 werd gepromoveerd.

Hij koos daarna voor een buitenlands avontuur bij het Deense HB Køge, maar keert nu terug naar Emmen. Hij heeft al 155 eredivisieduels achter zijn naam staan, maar dit seizoen zal de eerste keer zijn dat hij uitkomt op het tweede niveau van Nederland.

Lorenzo: “Mijn contract bij HB Køge liep af en toen kwam FC Emmen. Ik heb hier een mooi seizoen gehad, met iedere thuiswedstrijd een vol stadion. Ik was dan ook meteen enthousiast over een terugkeer. We gaan er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.”

Technisch manager Michel Jansen: “Lorenzo is een jongen die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in Nederland. Hij is voor het type spel dat wij willen spelen een uitstekende linksback en hij kent de club al. Ik denk dat het voor ons, voor Lorenzo en voor de supporters een prachtige terugkeer is.”

Welkom terug, Lorenzo!