Terug naar overzicht Terug

Welkom, Mart Lieder & Ole Romeny!


FC Emmen heeft zich versterkt met Mart Lieder en Ole Romeny. Lieder komt over van Odense BK, Romeny maakt de overstap van N.E.C. naar Drenthe. Beide spelers hebben zich tot de zomer van 2023 aan FC Emmen verbonden.

Lieder (31) is een aanvaller die in 2012 bij Vitesse zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Sindsdien speelde hij in Nederland nog voor RKC Waalwijk, FC Dordrecht en FC Eindhoven. In het buitenland droeg hij de kleuren van het Zwitserse FC Aarau en in Denemarken bij SønderjyskE en Odense BK. In totaal speelde hij tot dusver 133 wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal (waarvan 56 in de eredivisie), daarin scoorde hij 57 keer.

Romeny (21) kwam in 2011 bij de jeugdopleiding van N.E.C. en maakte in 2018 zijn debuut bij de Nijmeegse hoofdmacht. Daar speelde hij tot op heden, behoudens een huurperiode bij Willem II in het seizoen 2020/2021. De jonge aanvaller heeft al 88 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan, waarvan 21 eredivisieduels. In totaal trof hij elf keer doel.

Technisch manager Michel Jansen: “Mart is een zeer ervaren speler die zich zeker op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie al meerdere malen heeft bewezen. Ole is een jonge, talentvolle speler die op alle posities voorin uit de voeten kan. Ze bieden ons meer aanvallende opties en moeten ons helpen om meer kansen te creëren en meer te scoren.”

Vrijdag wordt duidelijk of de mannen zaterdag bij de uitwedstrijd tegen Excelsior bij de selectie kunnen zitten.