Terug naar overzicht Terug

FC Emmen contracteert Jasin-Amin Assehnoun


Jasin-Amin Assehnoun heeft een contract getekend bij FC Emmen. De Fins-Marokkaanse buitenspeler komt over van het Finse FC Lahti en tekent een contract tot de zomer van 2022 in Drenthe, met een optie op een extra seizoen.

Nadat de inmiddels 22-jarige Jasin in de jeugd in Finland voor Pitäjänmäki Tarmo, HJK, PK-35 en FC Espoo speelde, maakte hij in 2018 de overstap naar FC Lahti. Daar maakte hij in 2018 zijn debuut op het hoogste niveau van Finland en speelde hij sindsdien 87 wedstrijden, waarin hij 24 keer scoorde.

Op 29 mei 2021 debuteerde hij voor de nationale ploeg van Finland. Hij speelde de eerste helft in een oefeninterland tegen Zweden.

Technisch manager Michel Jansen: “Jasin is een creatieve buitenspeler die ook tussen de linies goed kan spelen. En hij kan een goal maken, dat deed hij afgelopen maandag bij zijn afscheidswedstrijd bij FC Lahti ook nog; hij maakte toen de enige goal van de wedstrijd. Ik denk dat hij een echte publieksspeler is.”

Jasin reist nu terug naar Finland, komt woensdag 21 juli weer naar Nederland en zal vanaf vrijdag 23 juli aansluiten bij de selectie.

Welkom, Jasin!