Terug naar overzicht Terug

Felix Wiedwald tekent bij FC Emmen


In de zoektocht naar een doelman is FC Emmen uitgekomen bij Felix Wiedwald. De dertigjarige doelman komt over van Eintracht Frankfurt en tekent in Emmen een contract voor één seizoen met een optie op een tweede seizoen.

Felix doorliep de jeugdopleiding van Werder Bremen en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in 2009 op het derde niveau van Duitsland bij de reserves van Werder Bremen. Na twee seizoenen in de 3. Liga, tekende hij bij MSV Duisburg in de 2. Bundesliga. Weer twee seizoenen later maakte hij opnieuw een stap omhoog, toen hij bij Eintracht Frankfurt in de Bundesliga onder de lat stond.

Daarna maakte Felix de overstap naar de hoofdmacht van Werder Bremen en via Leeds United tekende hij in 2018 opnieuw bij Eintracht Frankfurt, dat hem sinds afgelopen winter uitleende aan MSV Duisburg.

“Ik vind het heel belangrijk dat ik een goed gevoel krijg bij een club,” zo vertelt Felix. “Door de gesprekken bij FC Emmen kreeg ik dat goede gevoel hier meteen. Ik heb erg veel zin in dit nieuwe avontuur. Voor mij is het een nieuwe competitie, maar toch ook niet heel ver van waar ik vandaan kom.”

Welkom, Felix!