Terug naar overzicht Terug

Welkom, Desevio Payne!


Desevio Payne maakt de overstap naar FC Emmen. De 23-jarige rechtsback heeft een contract getekend voor één seizoen met een optie voor een tweede seizoen.


Desevio speelde in de jeugd bij meerdere amateurclubs voordat hij in 2012 bij FC Groningen kwam, waar hij zeventien eredivisiewedstrijden speelde. Ook speelde hij op het WK Onder 20 in Nieuw-Zeeland met de Verenigde Staten en met de Onder 23 in de kwalificatieronde van de Olympische Spelen. In 2017 tekende de hij bij SBV Excelsior.

Het afgelopen jaar kampte Desevio met veel blessureleed. Hij moest driemaal onder het mes en is momenteel hard aan het werk om weer volledig fit te worden.

“De keuze voor FC Emmen was niet zo moeilijk,” verklaart Desevio. “Ik heb ze vorig seizoen vaak zien spelen en de blijdschap na de handhaving was prachtig om te zien. Daarnaast ken ik Dick Lukkien nog van mijn tijd bij FC Groningen. Hij is een goede coach en ik weet zeker dat hij me beter zal maken. Samen gaan we opnieuw voor handhaving in de eredivisie.”

Welkom, Desevio!

Deze spelers van de eerste selectie liggen nu vast voor komend seizoen: Desevio Payne, Jan-Niklas Beste, Marko Kolar, Matthias Hamrol, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Nick Bakker, Glenn Bijl, Michael Chacon, Alexander Bannink, Wouter Marinus, Jafar Arias, Keziah Veendorp en Robbert de Vos.

PERSBERICHT Desevio Payne tekent bij FC Emmen