Terug naar overzicht Terug

Ahmed El Messaoudi tekent in Emmen


Dit seizoen draagt Ahmed El Messaoudi ons rood-wit. Hij tekent een contract voor één seizoen op De Oude Meerdijk, met een optie op een tweede seizoen.

De 27-jarige Marokkaanse Belg maakte in 2013 zijn debuut in het Belgische betaalde voetbal bij Lierse SK als verdedigende middenvelder. Na verhuurperiodes bij Standard Luik en KV Mechelen, maakte hij in 2017 definitief de overstap naar KV Mechelen.

In het seizoen 2018-2019 maakte het Nederlandse publiek kennis met Ahmed, toen hij op huurbasis voor Fortuna Sittard speelde. Hij draaide een goed seizoen en verdiende daarmee een transfer naar FC Groningen. Bij de groen-witten werd hij langzamerhand steeds vaker als aanvallende middenvelder opgesteld. In totaal maakte hij in 51 Eredivisie-duels tien doelpunten voor de Groningers. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Gaziantep FK in de Turkse Süper Lig.

Voorzitter Ronald Lubbers: “Met Ahmed voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie; hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten en past bij onze manier van spelen.”

Welkom, Ahmed!

Foto’s: Cor Lasker Fotografie