Terug naar overzicht Terug

Weer het oude liedje: FC Emmen kan niet scorenHet seizoen 2011/12 is een lijdensweg voor FC Emmen. Het ene negatieve record na het andere gaat er aan waardoor de club zo langzamerhand richting het slechtste seizoen in de clubgeschiedenis gaat. Het verlies tegen Telstar was dus de negende op rij wat nooit eerder is vertoond en er zitten nog een paar andere mijlpalen aan te komen. Zo bijvoorbeeld het minste aantal gescoorde goals in een seizoen dat op 30 uit het seizoen 1985/86 stamt. Momenteel staat de teller op 22 en met uitwedstrijden tegen FC Volendam en Go Ahead Eagles in het verschiet plus een thuiswedstrijd tegen Sparta, lijkt het er niet op dat die 30 worden gehaald. Dan is er ook nog het minste aantal punten in een seizoen behaald wat op 20 uit het jaar 1988/89 staat. Nu heeft FC Emmen er 16, zonder de aftrek van zes punten zou dat aantal van 20 natuurlijk al zijn overtroffen, maar minimaal vier punten uit het restant lijkt ook niet haalbaar.

 

Rood voor Kay Velda die half zichtbaar is achter scheidsrechter Karel van den Heuvel (Foto: Gerrit Rijkens).


Het om financiële reden in de winterstop weg doen van Ruud ter Heide is een belangrijke oorzaak voor de huidige sportieve malaise. Een tweede spits met ook maar een beetje een neusje voor de goal zit immers niet in de selectie. Op papier staat er altijd wel iemand maar wie het ook is, hij mist in alle standen. Was het tegen FC Zwolle Kay Velda die een uitgelezen mogelijkheid niet kon afmaken, nu was Renaldo Jongebloet de schlemiel. Bij een 0-1 achterstand kreeg hij in de 40e en 41e minuut unieke mogelijkheden om historie te schrijven. Bij de eerste kans nam hij de verkeerde afslag en liep van het doel weg en de bij de tweede mogelijkheid kon hij vrij voor doelman Varkevisser niets anders bedenken dan hem recht in de armen te schieten. Hij had de na een half uur opgelopen achterstand dus gemakkelijk kunnen wegpoetsen. De 0-1 werd gescoord door Johan Plat nadat hij een voorzet van Jerge Hoefdraad via het hoofd van Kevin Görtz op een presenteerblaadje kreeg.

 

Randy Wolters valt over het been van Jerold Promes.

 

De kopbal van Renaldo Jongebloet (21) zal het doel missen.


In de eerste helft was er geen sprake van niveauverschil, dus maakte FC Emmen plannen om het eindelijk eens een keertje af te maken. Het startte met Eldridge Rojer als vervanger voor de zeer matig acterende aanvoerder Jeffrey de Visscher maar de voornemens konden weer snel de ijskist in toen Kay Velda tegen zijn tweede gele kaart opliep. Die werd door FC Emmen als een te zware sanctie ervaren maar hij liep ter hoogte van de middenlijn Melvin Holwijn onderste boven wat op zijn minst niet erg handig was. Tegen Helmond Sport kreeg FC Emmen ook snel na de thee een rode kaart maar speelde vervolgens een behoorlijke pot voetbal, maar dat zat er deze keer niet in. Het kwam geen moment meer in de wedstrijd en moest nog een tweede treffer toestaan. Rechterverdediger Jorrit Kunst zag weer eens een tegenstander voor een medespeler aan waardoor Telstar kon counteren en Johan Plat zijn tweede van de dag en veertiende van het seizoen kon laten aantekenen.

 
 
Johan Plat klopt Harm Zeinstra voor de 0-2 (Foto’s FC Emmen Media)
 
 

Jorrit Kunst wordt dwars gezeten door Raymond Fafiani (Foto: Boudewijn Benting).


Trainer René Hake had na FC Zwolle uiteraard iets anders verwacht. ,,Na zo’n wedstrijd hoop je dan thuis resultaat te kunnen behalen en voor rust kregen we ook twee honderd procent kansen. Maar aan de andere kant vliegt de eerste de beste mogelijkheid er wel in. Na die tweede gele kaart voor Velda, die ik onterecht vond, hebben we te veel fouten gemaakt waardoor we niet meer in ons spel kwamen.’’ 


FC Emmen-Telstar 0-2. 30. Plat 0-1, 67. Plat 0-2. Scheidsrechter: Van den Heuvel. Rode kaart (twee maal geel): 51. Velda (FC Emmen). Gele kaart: Brands, Mazreku (Telstar). Toeschouwers: 1033.

FC Emmen: Zeinstra; Kunst, De Groot, Görtz, Koenders, Bemba, Metaj (84. Huntink), Velda, De Visscher (46. Rojer), Jongebloet (74. Boztepe), Wolters.

Telstar: Varkevisser; Correia, Schenkel, Promes, Fafiani, Sari, Brands, Hoefdraad, Plat, Karg (46. Mazreku, 82. Marveggio), Holwijn (53. Cijntje).