Weekend jeugd: Winst voor O18, O16 en O14

Zowel FC Emmen onder 18 als onder 16 wisten vandaag met 5-1 te winnen op De Oude Meerdijk. Onder 18 versloeg Waterwijk JO18-1, onder 16 won van DWS JO16-1. Onder 14 pakte de koppositie in divisie 3 door een 3-1 overwinning op Almere City O14. Onder 13 vocht zich naar een punt tegen De Graafschap O13: 3-3.

FC Emmen O18 – ASC Waterwijk JO18-1 5-1
FC Emmen O18 heeft een ruime en verdiende zege op Waterwijk O18-1 geboekt. Het team van trainer Björn Zwikker won op De Oude Meerdijk met 5-1. FC Emmen O18 begon veel sterker en kwam in de vijftiende minuut op een voorsprong. Aanvoerder Joey Roufs tikte een goede voorzet van Dave Funke knap bij de eerste paal binnen. Ondanks het betere spel kregen de gasten uit Almere een grote kans op de gelijkmaker, maar Dave Funke was opnieuw belangrijk. De verdediger haalde de bal deze keer van de doellijn. Door een doelpunt van Djairo Fik in de laatste minuut van de eerste helft ging FC Emmen O18 met een 2-0 voorsprong de rust in.
In de tweede helft kreeg de thuisploeg een legio aan kansen, maar deze kansen werden niet verzilverd. Aan de andere kant maakte Waterwijk O18-1 uit het niets de aansluitingstreffer: 2-1. De gasten kregen één kans op de gelijkmaker, maar doelman Yme Meier zag een kopbal over het doel gaan. In de slotfase maakte FC Emmen O18 dan eindelijk de kansen af. Het waren invallers Edgar Meijles (2x) en Deyon Boerleider die raak schoten.

In de stromende regen wist Onder 18 vijfmaal te scoren

FC Emmen O16 – DWS JO16-1 5-1
FC Emmen O16 won met ruime cijfers van DWS JO16-1. De ploeg van trainer Karlo Meppelink won verdiend met 5-1 van de Amsterdammers. Uit een goede voorzet van Mats Kartoidjojo tikte Hank Bosch na een kwartier spelen knap bij de eerste paal de 1-0 binnen. Vlak voor de rust maakte aanvoerder Jan Doldersum er 2-0 van. Ook in de tweede helft was FC Emmen O16 sterker en kwam het door een doelpunt van Mats Kartoidjojo op een 3-0 voorsprong. Nadat DWS JO16-1 er 3-1 had van gemaakt scoorde Jan Doldersum uit een strafschop zijn tweede van de middag. Het slotakkoord was voor invaller Dardan Sehi, die de 5-1 eindstand op het scorebord zette.

Hank Bosch maakte de openingstreffer

FC Emmen O14 – Almere City FC O14 3-1
Onder 14 heeft de koppositie gepakt in divisie 3. De ploeg van Matthias Maurer versloeg Almere City onder 14 met 3-1. Rinse Sietsma maakte de openingstreffer vanuit een strafschop. De gasten uit Almere kwamen nog voor de pauzelangszij. Na rust was het Daan Lambers die de Emmenaren voorbij Almere City O14 schoot door in de 54ste en 60ste minuut te scoren.

FC Emmen O13 – De Graafschap O13 3-3
FC Emmen O13 nam het in stadion De Oude Meerdijk op tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap en knokte zich na een 0-2 ruststand toch nog naar een punt. De gasten uit Doetinchem waren sterker en maakten voor rust dan ook twee doelpunten. In de tweede helft rechtte FC Emmen O13 de rug en kwam het door een kopbal van Luan Conen terug in de wedstrijd. Vlak daarvoor kreeg De Graafschap O13 een enorme kans op de 0-3, maar doelman Joris van de Berg wist een inzet op spectaculaire wijze te stoppen. FC Emmen O13 drukte door en maakte via Kyan Schoo de gelijkmaker. De Graafschap O13 kwam even later weer op een voorsprong. Vanuit de aftrap maakte FC Emmen O13 weer gelijk: De 3-3 werd binnen geschoten door Damiën van der Scheer.

Blijdschap bij de Emmenaren na de gelijkmaker van Kyan Schoo

FC Emmen O12FC Emmen O11 en FC Emmen O10 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. O12 speelde thuis tegen FC Groningen, O11 ging op bezoek bij ADO Den Haag en O10 speelde thuis tegen FC Utrecht. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.