Weekend jeugd: Voorbereiding in volle gang

De teams van de FC Emmen jeugdopleiding zijn zich aan het voorbereiden op het seizoen 2019/2020. Afgelopen zaterdag speelden de bovenbouw (O19/O17) en middenbouw (O15/O14/O13) oefenwedstrijden. Onder 19 en onder 13 deden dat op vreemde bodem, en wonnen beide in Doetinchem van De Graafschap.

De onder 19 kwam in zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen prima uit de startblokken. Tegenstander De Graafschap onder 19 moest drie doelpunten vóór rust incasseren. Na de pauze kwam het duel meer in evenwicht. Uiteindelijk won de ploeg van trainer/coach Ruud Jalving met 1-4. Doelpuntenmakers waren Ben Scholte, Jeroen Welles en tweemaal de van Gomos overgekomen aanvaller Joris Adams.
Onder 13 oefende tegelijkertijd tegen De Graafschap onder 13, en deed dat met verve. Na een helft spelen stond er 1-6 op het scorebord. Uiteindelijk werd er een monsterscore van 3-9 bereikt. Een prima eerste wedstrijd van de ploeg van Willem van Loenen.

In eigen huis speelde onder 17 twee duels op één dag. ’s Ochtends kwam een deel van de onder 17 in actie tegen DZOH JO17-1, waar met 7-0 van werd gewonnen. In de middag was Foreholte JO19-1 uit Voorhout de tegenstander. Tegen de oudere jeugdspelers uit het westen van het land werd het 2-2.
Onder 15 speelde op de velden van VV Emmen een drieluik. Tegenstanders waren Go Ahead Eagles onder 15 en De Graafschap onder 15. Tegen de ploeg uit Deventer werd na twee keer 25 minuten met 2-0 gewonnen, tegen De Graafschap werd het 1-3.
Onder 14 oefende tegen WVV 1896 JO15-1. Dit duel eindigde in een gelijke stand: 2-2.