Weekend jeugd: Onder 14 verslaat Volendam

FC Emmen O21 speelde na de nederlaag bij Vitesse O21 de eerste thuiswedstijd van het seizoen. Op De Oude Meerdijk verspeelden de Emmenaren tegen PEC Zwolle O21 een vroege 2-0 voorsprong en moest het genoegen nemen met een punt: 2-2. FC Emmen onder 14 won de tweede wedstrijd op rij in de onder 14 BVO-competitie. In eigen huis werd FC Volendam O14 met 5-3 verslagen.

FC Emmen O21 – PEC Zwolle O21 2-2
Al in de eerste minuut kwam FC Emmen O21 al op een 1-0 voorsprong. Een verdediger van PEC Zwolle O21 schoot plotseling in eigen doel. Het gaf de thuisploeg veel energie. Nadat verdediger Alagie Jabbie uit een corner op de paal kopte viel de tweede treffer in de tiende minuut. Een prachtig schot van Luciano Carty viel binnen, 2-0. Toch kwamen de gasten uit Zwolle nog voor de rust terug in de wedstrijd. Door een prachtige treffer werd het 2-1. In de tweede helft kwam PEC Zwolle O21 beter in de wedstrijd. In de 70e minuut viel dan ook de 2-2. Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de volle buit en kon de winnende treffer aan beide kanten vallen. Namens FC Emmen O21 kreeg invaller Rivillino Neslo de grootste kans op de treffer, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt. Gescoord werd er niet meer, waardoor de wedstrijd in evenwicht bleef. Volgende week zaterdag 19 september speelt FC Emmen O21 opnieuw thuis, dan is Excelsior O21 de tegenstander.

DWS O18 – FC Emmen O18 afgelast

Hollandia O16 – FC Emmen O16 0-2
Onder 16 speelde een moeizame wedstrijd in Hoorn, maar wist wel met 0-2 te winnen. De wedstrijd werd qua score opengebroken door een strafschop. Jan Doldersum wist deze buitenkans te benutten. Joël Seegers besliste het duel door een kwartier voor het einde de 0-2 te maken.

FC Emmen O14 – FC Volendam O14 5-3
FC Emmen O14 ontving in stadion De Oude Meerdijk FC Volendam O14 en zegevierde na een vermakelijke wedstrijd met 5-3. FC Emmen O14 begon sterk aan de wedstrijd en kwam binnen het kwartier al op een 2-0 voorsprong, dankzij rake schoten van Dean Schulte en Rinse Sietsma. Vlak voor de rust maakten de gasten uit Volendam de aansluitingstreffer. Toch ging FC Emmen O14 met een een marge van twee de rust in. Spits Daan Lambers tike van dichtbij de 3-1 binnen. In de tweede helft brachte FC Volendam O14 een aantal fysieke spelers binnen de lijnen, waardoor FC Emmen O14 onder druk werd gezet. FC Volendam O14 maakte tien minuten na rust dan ook de 3-2. Ondanks de druk kwam FC Emmen O14 ook nog tot een gevaarlijke kansen. In de 58e minuut bracht invaller Melvin Tehubijluw de stand op 4-2, nadat hij allert reageerde op de bal die van de lat stuitte. In de laatste minuut werd het toch weer spannend doordat FC Volendam O14 de 4-3 maakte. Maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Invaller Kaj Drenth zette door een prachtige vrije trap de 5-3 eindstand op het scorebord.

Ajax O13-2 – FC Emmen O13 7-1
De Emmenaren speelden onder de rook van de Johan Cruijff ArenA tegen de O13-2 van Ajax. In de eerste helft kwamen de Emmenaren nog prima mee. Na de 1-0 voor Ajax zorgde Damiën van der Scheer vlak voor rust voor de gelijkmaker. Na rust kwam de thuisploeg los en liepen de Amsterdammers uit naar een 7-1 overwinning.

FC Emmen onder 12, onder 11 en onder 10 speelden allen in de landelijke Twin Games competitie. De onder 11 speelde uit bij Sparta Rotterdam onder 11, onder 12 ontving FC Twente/Heracles onder 12 en onder 10 speelde thuis tegen Vitesse onder 10. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.