Weekend jeugd: O13 verslaat GA Eagles

FC Emmen onder 18 heeft thuis met 4-1 van DEM onder 18 gewonnen. FC Emmen O16 kwam in eigen huis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Zeeburgia O16. Onder 14 beleefde een complete off-day. Onder 13 wist wel te winnen. Go Ahead Eagles onder 13 werd met 3-0 verslagen.

Alphense Boys O21 – FC Emmen O21 1-0
FC Emmen onder 21 verloor in Alphen aan de Rijn met 1-0 van Alphense Boys onder 21. De gastheren kwamen in de 38ste minuut op een 1-0 voorsprong, en dat bleek ook de enige treffer van de wedstrijd.

FC Emmen O18 – DEM O18 4-1
FC Emmen O18 won zaterdagmiddag met 4-1 van DEM O18-1. Op De Oude Meerdijk kwamen de gasten uit Beverwijk in de veertiende minuut op een 0-1 voorsprong. FC Emmen O18 ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk tien minuten later door een benutte strafschop van aanvoerder Joey Roufs. In de tweede helft nam FC Emmen O18 de overhand en kwam het binnen de minuut al op een 2-1 voorsprong. Djairo Fik tikte met enig geluk de bal vanaf de doellijn binnen. Even later was DEM O18-1 dichtbij de 2-2, maar doelman Wouter Sibon zag een vrije trap boven zich op de lat belanden. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door een schuiver van opnieuw Djairo Fik. Het slotakkoord was voor invaller Jamai Kriekjes, die de 4-1 in de touwen kopte.

FC Emmen O16 – Zeeburgia O16 3-3
FC Emmen O16 nam het in stadion De Oude Meerdijk op tegen Zeeburgia O16 en speelde met 3-3 gelijk. De aanwezige toeschouwers moesten lang wachten op echte kansen, maar voor de rust sloeg de ploeg van trainer Karlo Meppelink alsnog toe. Uit een goed genomen corner kopte Jan Doldersum knap binnen. De aanvoerder zette FC Emmen O16 zelfs bijna op een 2-0 voorsprong. Maar zijn vrije trap raakte paal en lat. In de tweede helft kwamen de gasten uit Amsterdam sterker uit de kleedkamer en namen ze door twee treffers de leiding. Maar razendsnel kwam FC Emmen O16 weer langszij en zelf op voorsprong. De gelijkmaker kwam opnieuw van het hoofd van Jan Doldersum, na een goede voorzet van invaller Hank Bosch. De 3-2 kwam van de voet van Mats Kartoidjojo, die eerder bij de bal was dan de keeper van Zeeburgia O16 en de bal in een leeg doet schoot. In de slotfase maakten de Amsterdammers toch weer gelijk, 3-3. Beide ploegen kregen na de gelijkmaker nog kansen op de winnende treffer, maar het bleef bij een puntendeling.

FC Dordrecht O14 – FC Emmen O14 9-0
De onder 14 had een complete off-day in Dordrecht. Aan de Krommedijk werd het maar liefst 9-0 voor de thuisploeg. Door het grote verlies is de ongeslagen status van onder 14 hard ten einde gekomen.

FC Emmen O13 – GA Eagles O13 3-0
FC Emmen onder 13 wist in eigen huis met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer/coach WIllem van Loenen kwam al snel op voorsprong. Wesley Kuiper was scherp na een klutsbal in het zestienmetergebied van de tegenstander en scoorde. Na een klein kwartier scoorde Amadou Doumbouya de 2-0, nadat hij solo op de goal af kon lopen en koel afwerkte. Zowel Kuiper als Doumbouya hadden daarna nog de kans om de score nog voor rust uit te breiden, maar het bleef 2-0.
Na rust kregen de sterk spelende Emmenaren kansen om de score uit te breiden. Kyan Schoo wist het derde en laatste doelpunt te maken, door een corner binnen te koppen.

FC Emmen O12FC Emmen O11 en FC Emmen O10 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. O12 speelde uit bij SC Heerenveen, terwijl O11 (uit) en O12 (thuis bij Angelslo) speelden tegen PSV. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.