Weekend jeugd: Onder 16 bekert verder

Het eerste weekend met officiele wedstrijden voor de FC Emmen jeugdopleiding zit er op. Er stond een zwaar programma op de agenda, waarbij alleen de onder 16 in de beker een positief resultaat wist te boeken. Na strafschoppen versloeg men Almere City FC onder 16. FC Emmen onder 13 was dicht bij de volgende, maar moest na strafschoppen buigen voor ADO Den Haag onder 13.

Het nieuwe FC Emmen onder 21 is de competitie begonnen met een nederlaag. In Arnhem was Vitesse onder 21 met 3-1 te sterk. De nederlaag was vooral te wijten aan een matige eerste helft, waarin Vitesse een 2-0 voorsprong nam. Na rust werd Emmen sterker, maar kwam men niet verder dan een 3-1 nederlaag. Joris Adams tekende op aangeven van Boy Spijkerman voor de enige Drentse treffer.

FC Emmen onder 18 verloor in Breda de bekerwedstrijd met 3-1 van NAC onder 18. In de eerste helft waren de gastheren de bovenliggende partij, maar wisten de Emmenaren ook een aantal keren gevaarlijk te worden voor het Bredase doel. Twee minuten na rust werd de ban gebroken door NAC. Ondanks de snelle achterstand kreeg Emmen na een vrije bal van Mike van Ekeren een levensgrote kans, maar zowel Quinten Jony als Nigel Teterissa wisten de voorzet niet binnen te werken. NAC liep uit naar een 3-0 voorsprong, waarna Joey Roufs zorgde voor de 3-1. In de resterende tien minuten werd Emmen een paar keer levensgevaarlijk, maar vergat het de trekker over te halen.

FC Emmen onder 16 heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de landelijke jeugdcup. De ploeg van trainer/coach Karlo Meppelink versloeg Almere City onder 16 na strafschoppen. Na een 1-3 tussenstand leek het een hels karwei te worden, maar diep in extremnis maakte Mats Kartoidjojo de 3-3. Doelman Sven van den Berg pakte één strafschop, de Emmenaren mistten zelf niet, waardoor de strafschoppenserie met 5-4 werd gewonnen.

FC Emmen onder 14 verloor voor de tweede keer in korte tijd van Go Ahead Eagles onder 14. De vorige keer in een oefenduel, nu voor de eerste ronde van de beker. De Deventer jeugdploeg was met 6-1 te sterk voor de onder 14.

FC Emmen onder 13 heeft zich net niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van de beker. In Den Haag begon de ploeg van trainer Willem van Loenen prima aan het duel, dat qua kansenverhouding op en neer ging. Na een 0-0 ruststand wist ADO Den Haag tien minuten voor tijd de 1-0 te maken. Een vrije bal werd knap binnen gekopt. De Emmenaren gingen hierna vol voor de gelijkmaker, en werden daar mee beloond. De goal viel wat gelukkig: Een vrije bal van Kyan Schoo vloog door de handen van de Haagse keeper.
Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Doelman Beorn Wind wist één strafschop te keren, maar onder 13 mistte zelf tweemaal.

FC Emmen onder 12, onder 11 en onder 10 speelden oefenduels. Voor deze teams start op zaterdag 5 september de competitie. De onderbouw speelt het komende seizoen Twin Games (8×8 voor O12 en O11, 6×6 voor de O10) in de landelijke competitie.