Terug naar overzicht Terug

Wedstrijddag bij Vitesse voor Talenten van de Toekomst


Naast de twee lokale wedstrijddagen, die de deelnemers zelf moesten organiseren voor elkaar, reisden de Talenten van de Toekomst op 12 juni af naar Arnhem voor een bezoek aan Vitesse. In Arnhem volgden ze drie verschillende workshops, kwamen er twee interessante gastsprekers aan het woord en gaf een freestyle voetballer een daverende show. Na de show daagden de deelnemers van FC Emmen Talenten van de Toekomst de freestyler nog uit voor een paar 1-tegen-1 wedstrijdjes.


Na de lunch was het tijd voor de deelnemende clubs RKC, Vitesse, FC Twente en FC Emmen om het toernooi te openen. Zo maakten de Talenten van de Toekomst van FC Emmen nieuwe contacten met de jongeren van andere clubs. Tijdens dit project draait het niet om de prestaties, maar met name om het plezier maken met de andere deelnemers van de verschillende BVO’s. De deelnemers kregen wel punten voor het fairplay klassement. Bij dit klassement draait het met name om het eerlijk spelen. Al met al een sportieve, maar ook een leerzame dag voor de deelnemers.

Eindevenement in Zeist
De eerste cyclus van het Community Championsproject, zoals de officiële benaming van het project luidt, wordt op zaterdag 9 juli afgesloten in Zeist. Op de campus van de KNVB is een leuke en gezamenlijke dag gepland. Het project sluiten ze af met een gemixt voetbaltoernooi, om onderlinge contacten te stimuleren. 

Naast het voetbaltoernooi zal er een achtkamp plaatsvinden voor de deelnemers: de ‘Community Champions Games.’ De jongeren van iedere club bedenken en verzorgen samen met begeleiders een onderdeel van deze achtkamp. Kortom, een project voor en door jongeren!

Over Talenten van de Toekomst
Sinds vrijdag 25 maart werkt FC Emmen Naoberschap aan een nieuw maatschappelijk project: ‘Talenten van de Toekomst.’ Het is een project voor jongeren tussen de veertien en twintig jaar die zich graag persoonlijk willen ontwikkelen. Voor de deelnemers, afkomstig uit de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voetbal staat centraal, maar er wordt met onder andere workshops verder dan alleen voetbal gekeken. Zo ontdekken de deelnemers waar ze goed in zijn, maar ook waar ze zich graag in ontwikkelen.