Terug naar overzicht Terug

Voorsprong op Excelsior verdwijnt na rust


De uitwedstrijd tegen Excelsior is geëindigd in een 2-1 nederlaag. We kwamen voor rust wel op voorsprong, maar na rust verdween die voorsprong – mede door een treffer diep in blessuretijd.

Het was weliswaar een duel tegen een ploeg die we vorig seizoen ook al troffen, maar het spelbeeld was heel anders. Vorig seizoen was Excelsior een ploeg die het vooral moest hebben van de omschakeling, dit keer probeerden de Rotterdammers het spel te maken en hoog druk te zetten. In het eerste kwartier leverde dat één goede kans voor de thuisploeg op; Mike van Duinen kopte van dichtbij richting doel, maar Miguel Araujo kon de bal nog voor de doellijn wegwerken.

Daarna kwam een kans voor Richairo Živković. Zijn loopactie in de diepte werd beloond met een vroege voorzet van Lorenzo Burnet en de spits wist de bal te toucheren, maar helaas belandde de bal niet tussen de palen.

Na een half uur leek de openingstreffer te vallen. Couhaib Driouech pikte een diepe bal op en sneed voor Miguel Araujo langs, waarna hij via Eric Oelschlägel raak schoot. De vlag was echter omhoog voor buitenspel.

Het leek de Drenten wakker te schudden. Waar een mooie aanval over veel schijven eerst nog onbenut bleef, was het op slag van rust raak. Jari Vlak probeerde het van afstand met een laag en hard schot. Excelsior-doelman Stijn van Gassel moest lossen en dat bood Ole Romeny de mogelijkheid om de rebound te benutten: 0-1.

Na rust gaat het mis
De ploeg van Dick Lukkien begon goed aan de tweede helft. In het eerste kwartier waren Mark Diemers (raakte de lat), Rui Mendes (kwam net te kort op een bal van Diemers) en Živković (op een lage voorzet van Mendes) gevaarlijk, maar geen van hen wist het net te vinden.

Vervolgens waren we het van het ene op het andere moment kwijt. De Emmenaren kwamen plotseling niet meer onder de druk uit en binnen een paar minuten werd Excelsior een aantal keer gevaarlijk. Het leverde ook de gelijkmaker op, toen Nathan Tjoe-A-On van grote afstand hard en laag het net vond: 1-1.

Maar daarna pakten wij weer de overhand. Araujo dacht de 1-2 binnen te koppen uit een hoekschop van Diemers, maar voordat de bal bij de paal binnen kon vallen zat er nog een Rotterdammer tussen. Daarna was ook de ingevallen Ahmed El Messaoudi dichtbij een treffer. Burnet legde de bal terug vanaf de achterlijn richting El Messaoudi, maar de middenvelder schoot naast.

In de slotfase kregen we toch nog twee dompers te verwerken. Eerst raakte de net ingevallen Jeff Hardeveld geblesseerd en moest hij dus al heel snel weer het veld verlaten. Daarna kopte Serano Seymor ook nog de 2-1 binnen, waardoor de drie punten in Rotterdam bleven.

Volgend weekend wacht ons opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaan we op zondagmiddag om 12.15 uur op bezoek bij een andere directe concurrent, namelijk Go Ahead Eagles. De Deventenaren pakten vrijdagavond hun eerste punten van het seizoen door met 2-3 te winnen bij FC Volendam.

Excelsior – FC Emmen: 2-1
45. Romeny 0-1
61. Tjoe-A-On 1-1
90+5. Seymor 2-1

Statistieken:
Schoten: 13-11
Schoten op doel: 4-4
Balbezit: 47-53
Corners: 6-8

Excelsior: Van Gassel; Horemans, Nieuwpoort (46. Seymor), El Yaakoubi, Tjoe-A-On (86. Markelo); Fein (69. Lamprou), Goudmijn, Ayoub (86. Eijgenraam); Baas, Van Duinen (75. Eyongo), Driouech.

FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp, Araujo, Dirksen, Burnet (82. Hardeveld (90+3. Heylen)); Vlak (59. El Messaoudi), Bernadou; Mendes, Diemers, Romeny; Živković (82. Assehnoun).