Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing OFC – FC Emmen


FC Emmen speelt donderdag om 17:00 uur in Oostzaan tegen de amateurvereniging OFC voor de eerste ronde van de KNVB-beker. Het is voor de Emmenaren de eerste van twee uitwedstrijden deze week, want zondag staat de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma.


De Drenten presteren tot nu toe erg goed in uitwedstrijden, met 1-2 overwinningen bij ADO Den Haag en FC Utrecht. Er werd alleen verloren van Ajax.

De laatste thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle eindigde in een teleurstellende 0-1 nederlaag. Dick Lukkien: “Het mooie van voetbal is dat je iedere week weer een kans krijgt om je te revancheren. Dat gaan we ook doen.”

Dat moet dus eerst gebeuren tegen OFC. De club uit Oostzaan is voor FC Emmen een onbeschreven blad maar het is zeker geen tegenstander om lichtvaardig op te nemen. De ploeg van trainer Eric Heerings speelt in de top van de derde divisie zondag en heeft promotie naar de tweede divisie hoog op de agenda staan. Afgelopen zaterdag miste het echter de kans om op kop te komen door thuis de topper tegen lijstaanvoerder Jong FC Volendam met 3-1 te verliezen.

OFC, opgericht in de jaren dertig van de vorige eeuw, heeft in de afgelopen tien jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In 2007 speelde het nog in de vijfde klasse waarna het een opmars inzette die de club nu in de derde divisie heeft gebracht met de ambitie om naar de tweede divisie door te stoten. Een belangrijke rol daarin speelde ‘suikeroom’ Marwan Khairi die als voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan voor de financiële ondersteuning zorgde.

De club uit Oostzaan wordt getraind door Eric Heerings die dit seizoen Yuri Rose opvolgde. Heerings heeft in het verleden bij Telstar, Ajax zaterdag en Zilvermeeuwen gewerkt. Een van zijn assistenten is Olaf Lindenbergh, oud-speler van onder andere De Graafschap, AZ, Ajax en Sparta. In het seizoen 2016/17 was oud-international Rinus Israel nog even interim-trainer.

De topscorer is Reda Kharchouc met zes treffers. Tot de selectie hoort ook ex-Emmenaar Deniz Aslan, maar hij heeft dit seizoen nog niet gespeeld. OFC plaatste zich voor de eerste hoofdronde door met 3-0 in Hardenberg van HHC te winnen.

OFC kwam afgelopen zaterdag tegen Jong FC Volendam in de volgende opstelling uit:
Brian van der Werff; Henry Opoku, Nick Zeijlmans (67. Tim Ruder), Alje Wiltenburg, Rachid el Yaghmouri (46. Edip Biberoglu), Romano de Jonge, Roi Momo, Rachid El Yaakoubi, Frank Schilder, Bryan Ottenhoff (78. Mohamed Cherif), Reda Kharchouch.

Met dank aan Dirk van der Kaap

In de kantine van OFC zal onze eSporter Luuk Jans de strijd aangaan met Yannick Lopez, een FIFA YouTuber uit Oostzaan.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de poort van het sportpark, voor €5 per stuk. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang.

 

OFC – FC Emmen
Donderdag 27 september, 17:00 uur
Sportcomplex OFC