Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Heracles 2 – FC Emmen 2


Niet alleen de eredivisie, maar ook de reservecompetitie loopt op haar eind. FC Emmen 2 speelt nog twee wedstrijden in de kampioenspoule. Worden beide wedstrijden gewonnen, dan kroont de ploeg van Casper Goedkoop zich tot kampioen.


Maar zo ver is het nog niet. Eerst moet maandagavond in Almelo gewonnen worden van Heracles. De Almeloërs staan momenteel vijfde met twaalf punten uit acht wedstrijden. De laatste wedstrijd werd met 3-1 verloren op bezoek bij de reserves van PEC Zwolle. Bij rust was de wedstrijd al grotendeels gespeeld met een 2-0 voorsprong voor de Zwollenaren. In de tweede helft werd het ook nog 3-0, waarna Joey Konings wat terugdeed namens de Heracliden.

FC Emmen is op titelkoers. In de zeven wedstrijden tot nu toe werd vier keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De Emmenaren zijn dus nog altijd ongeslagen. De vorige wedstrijd werd met 4-1 gewonnen van Willem II, daarvoor werden ook Feyenoord (0-2) en FC Twente (5-2) opzij gezet.

Vóór de winterstop speelden FC Emmen 2 en Heracles 2 ook al tegen elkaar. Toen werd het op De Oude Meerdijk 0-3 voor de bezoekers. Uiteindelijk wisten beide ploegen zich te kwalificeren voor de kampioenspoule en zullen de Drenten zich willen revancheren.

 

Heracles 2 – FC Emmen 2
Maandag 29 april, 18:30 uur
Polman Stadion