Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen 2 – Heracles 2


Er staan dit kalenderjaar nog twee wedstrijden op het programma voor FC Emmen 2. Maandag 3 december speelt de ploeg van Casper Goedkoop tegen Heracles 2. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op Podium.TV. Volgende week gaan de Emmenaren op bezoek bij sc Heerenveen 2.


FC Emmen 2 zit in de Reservecompetitie poule A. Van de tien clubs in iedere poule, gaan de beste vijf door naar de kampioensgroep na de winterstop. FC Emmen 2 staat op dit moment vierde met elf punten uit zeven wedstrijden. Tegenstander Heracles 2 is koploper, met negentien punten uit evenveel wedstrijden. De Almeloërs zijn nog ongeslagen en hebben slechts één keer gelijkgespeeld.

Vrijwel alles is nog mogelijk in poule A. Heracles 2 is al zeker van de eerste plaats. NEC 2 staat tweede met twaalf punten, sc Heerenveen 2 zevende met tien punten. De verschillen zijn erg klein.

Afgelopen dinsdag won FC Emmen 2 heel knap met 0-3 bij FC Twente 2. De Twentenaren hadden weliswaar veel balbezit, maar speelden verdedigend wat naïef en werden veel minder gevaarlijk dan de Drenten. Henk Bos scoorde twee keer, Freddy Quispel maakte er één.

Tegenstander Heracles 2 speelde vorige week thuis tegen sc Heerenveen 2. De Heracliden gingen toen met een 1-0 voorsprong aan de thee door een doelpunt van Konings. Vroeg in de tweede helft maakte Bruijn er 1-1 van en de Friezen gingen voor de 1-2. Het was echter de thuisploeg die scoorde, via een van richting veranderd schot van Van Der Water. In de slotfase gaf sc Heerenveen 2 veel ruimte weg en liep Heracles 2 uit tot 4-1 via Konings en Erkilinc.

De hoofdmachten van FC Emmen en Heracles hebben elkaar dit seizoen al ontmoet in Almelo. Het werd toen 2-1 voor Heracles, dat toen na zeven minuten al met 2-0 voor stond. De rest van de wedstrijd was FC Emmen de betere ploeg, maar alleen Jansen wist te scoren uit een strafschop.

De wedstrijd tegen Heracles 2 is vrij toegankelijk via de ingangen naast het hoofdgebouw (ingangen Noord en Zuid). Via deze link kun je ook live naar de wedstrijd kijken.

FC Emmen 2 – Heracles 2
Maandag 3 december, 18:30 uur
Stadion De Oude Meerdijk