Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – ADO Den Haag


Na het spectaculaire 3-3 gelijkspel tegen Feyenoord afgelopen zondag staat vrijdag alweer de volgende eredivisiewedstrijd op het programma. Om 20.00 uur wordt er in eigen stadion afgetrapt tegen ADO Den Haag.


FC Emmen heeft momenteel vier punten uit zeven duels. Een teleurstellende balans, vindt trainer Dick Lukkien, die wel telkens een weerbare ploeg ziet: “We zitten in een fase waarin we te weinig punten hebben en niet al te veel zelfvertrouwen. Maar tegen Feyenoord heb ik wel weer vertrouwen in elkaar gezien. We zijn het geloof blijven houden.”

Tegenstander ADO Den Haag heeft twee punten meer dan de Emmenaren. De ploeg van Alfons Groenendijk pakte de punten door te winnen op bezoek bij RKC Waalwijk en thuis tegen VVV-Venlo. Vorige week werd met 0-1 verloren van AZ.

Een bijzondere tegenstander

Vrijdagavond zal de vijftiende ontmoeting tussen beide clubs in Emmen zijn. Die reeks begon met de eerste wedstrijd van de Emmenaren in het betaalde voetbal, op 18 augustus 1985. FC Den Haag, met de huidige trainer Alfons Groenendijk in het veld, won met 0-1 en werd dat seizoen ongeslagen kampioen in de eerste divisie.

Het was een van de twee overwinningen die Den Haag op Drentse bodem boekte. Van de veertien ontmoetingen in Emmen won FC Emmen er namelijk maar liefst negen en drie keer werd er gelijkgespeeld.

Vorig seizoen werden beide competitieduels tegen de Hagenezen gewonnen. In Den Haag won FC Emmen de eerste eredivisiewedstrijd in de historie van de club met 1-2. In Emmen werd het 3-2, nadat de ploeg van Lukkien een 2-0 voorsprong weggaf. In de slotfase zorgde Anco Jansen met een prachtig afstandsschot voor de 3-2.

Nog altijd veel blessures

Lukkien kan nog altijd niet beschikken over meerdere spelers, waaronder Anco Jansen, Marko Kolar, Matthias Hamrol en Nikolai Laursen. Daarnaast zijn er nog meerdere vraagtekens. Wel is zeker dat Michaël Heylen er niet bij is, hij is geschorst vanwege de rode kaart die hij kreeg tegen Feyenoord.

Het #HIERKOMIKWEG-plein is vanaf 18.00 uur geopend met activiteiten en gezelligheid voor jong en oud. Ook kun je hier dankzij MediaMarkt Emmen FIFA 20 spelen op een van de twee PS4’s.

 

FC Emmen – ADO Den Haag
Vrijdag 27 september, 14.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Blank