Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Emmen


Vrijdagavond staat het laatste uitduel van 2020 op het programma. Bij PEC Zwolle wordt het eredivisieweekend afgetrapt en gaat FC Emmen op zoek naar punten om in te lopen op zijn concurrenten.

Selectie
Dinsdag, in de wedstrijd tegen FC Groningen, was hij nog afwezig, maar vrijdag sluit topscoorder Michael de Leeuw weer aan bij de wedstrijdselectie van FC Emmen. Dick Lukkien is blij dat zijn topscorer weer terug is: “Gelukkig is Michael weer inzetbaar, iedereen weet ondertussen wel welke waarde hij heeft voor de ploeg. Hij is in principe klaar om vrijdag te spelen, al moeten we nog afwachten hoe hij reageert op de training van donderdag. Maar ik verwacht geen problemen.”

Een tegenslag voor trainer Dick Lukkien is de afwezigheid van Lucas Bernadou. De Fransman is in aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle positief getest op corona. “Het is ongelofelijk zonde. Lucas had afgelopen dinsdag een belangrijke rol in de overwinning tegen FC Groningen en ik ben zeer tevreden over hem. Helaas kunnen wij hem vrijdag niet gebruiken.”

Lukkien wil doorbouwen op de wedstrijd van dinsdag: “Ik heb heel goede dingen gezien tegen FC Groningen. De eerste helft begonnen we goed, maar na het doelpunt van FC Groningen waren we het even kwijt en kwam de rust op een goed moment voor ons. Na rust brachten Anco en Lentini precies wat gevraagd werd. Lentini heeft natuurlijk diepgang, maar het gaat er ook om dat je weet wanneer je moet vertrekken en wanneer je niet per se diep hoeft. Daarin heeft hij het uitstekend gedaan. De tweede helft speelde eigenlijk iedereen goed. Het niveau van de ploeg stijgt en de vorm komt terug.”

Tegenstander
Waar FC Emmen een goed gevoel heeft overgehouden aan de bekerronde van afgelopen week, zal dit gevoel bij de tegenstander van morgen anders zijn. De ploeg van John Stegeman verloor in de uitwedstrijd bij Excelsior. De bekeroverwinning heeft de Drentse ploeg goed gedaan, merkt Lukkien: “De sfeer was goed, hoor. Maar misschien is de sfeer nu wel meer dan goed. Ik merk dat de bekeroverwinning ons een mooie boost heeft gegeven. De werkt natuurlijk ook andersom, voor pec is een klap om te verwerken. Maar dat zegt niks voor de wedstrijd van vrijdag.”

“PEC Zwolle is een ploeg die erg goed is in hun veldspel, maar nog lastig tot grote kansen en doelpunten komt. We hebben de ploeg geanalyseerd en zien goede kansen tegen PEC. Het zal een lastige tegenstander zijn, maar vanuit het spel dat wij dinsdag hebben laten zien zie ik genoeg kansen om een goed resultaat te halen in Zwolle,” aldus de hoofdtrainer.

In de selectie van PEC Zwolle loopt nog een oude bekende, Reza Ghoochennejad speelde in het seizoen 2008/2009 op De Oude Meerdijk.

Historie
Door de jaren heen speelden PEC Zwolle en FC Emmen vaak tegen elkaar, 54 keer om precies te zijn. Het grootste deel van deze wedstrijden werd afgewerkt op het tweede niveau van Nederland.

De Emmenaren boekten nog weinig succes in het verleden in Zwolle met drie overwinningen en zes gelijke spelen uit 23 wedstrijden. De ploeg van Lukkien gaat er alles aan doen om de vierde overwinning in de Overijsselse hoofdstad te behalen.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Görgülü, Caciano, Avdijaj, Scholte, Chacon, Cavlan, Bijl, Sidibe, De Vos en Van Rhijn.

PEC Zwolle – FC Emmen
Vrijdag 18 december, 20.00 uur
MAC³PARK stadion
Scheidsrechter: Kuipers