Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Emmen


Na de verloren wedstrijd tegen FC Twente van afgelopen zaterdag, staat dinsdag alweer de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. De ploeg van Dick Lukkien gaat dinsdagavond om 21.00 uur bij Heracles Almelo op zoek naar de eerste driepunter.

Selectie
Maandag verscheen meteen de eerste aanwinst van 2021 op het trainingsveld: Jari Vlak. De middenvelder is overgekomen van FC Volendam en zou dinsdag meteen zijn eerste minuten kunnen maken. Lukkien kijkt tevreden terug op zijn eerste training: “Het zag er fris uit. Jari is een goede verbindingsspeler met een goed inzicht, makkelijk aan de bal en heeft een mooie fysiek. En hij is een winnaar. Al met al is hij een zeer complete speler.”

Verder beschikt de oefenmeester over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Collin Seedorf, Lentini Caciano en Luciano Carty zijn wegens blessures niet inzetbaar.

Ondanks de teleurstellende nederlaag tegen Twente, blijven selectie en staf strijdbaar. Lukkien: “We moeten zo snel mogelijk een wedstrijd winnen. Dat is het enige medicijn om hieruit te komen. We moeten elkaar niet de put in praten. Het is heel makkelijk om te blijven hangen in negativisme, maar daar word je niet beter van. Je moet doorgaan. Strijdbaar blijven en ervoor blijven gaan. De blik weer vooruit.”

Tegenstander
Heracles Almelo staat momenteel dertiende in de eredivisie met vijftien punten uit evenveel wedstrijden, tien punten meer dan FC Emmen. De ploeg van trainer Frank Wormuth presteert de laatste wedstrijden prima. Afgelopen weekend werd weliswaar met 0-2 verloren van Vitesse, maar in december wonnen de Almeloërs op bezoek bij sc Heerenveen (1-2) en FC Groningen (0-1). Ook wisten ze in Rotterdam met 0-0 gelijk te spelen tegen Feyenoord. De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard ging met 1-2 verloren, maar de Heraclieden hadden in die wedstrijd overduidelijk het betere van het spel.

“De laatste paar wedstrijden voor de winterstop hadden ze het goed voor elkaar. En ook tegen Vitesse waren ze zeker niet kansloos. Het is een goed georganiseerde ploeg,” aldus Lukkien.

Historie
Heracles en Emmen hebben een rijke historie wat betreft onderlinge duels. Al 21 keer eerder werd deze competitiewedstrijd in Almelo gespeeld. In totaal wonnen de Emmenaren vier keer. Drie keer werd het gelijk, veertien keer trok Heracles aan het langste eind.

Vorig seizoen werd dit duel op een nazomerse dag in oktober gespeeld. Supporters gingen massaal op fietse naar Almelo als steunbetuiging voor supporter Dennis Groen, die moest herstellen van een hersenbloeding. Ook supporters van Heracles staken hem een hart onder de riem. De wedstrijd zelf eindigde echter in een teleurstellende 2-0 nederlaag, Cyriel Dessers en Keziah Veendorp (eigen doelpunt) waren verantwoordelijk voor de treffers.

In de voorbereiding op het huidige seizoen werd op De Oude Meerdijk een oefenduel tegen Heracles gespeeld. Door doelpunten van Mats Knoester en Delano Burgzorg vlak achter elkaar wonnen de bezoekers met 0-2.

Leren van zaterdag
Voor de Drenten is dinsdagavond een nieuwe kans op de eerste overwinning. Het liefst denkt de ploeg niet terug aan afgelopen zaterdag, maar Lukkien hoopt wel dat spelers lering trekken uit de nederlaag: “Tot de 0-1 is er eigenlijk niets aan de hand. Maar zij komen voor rust vier keer in de zestien en schieten er drie binnen. Natuurlijk hebben we te weinig gecreëerd, maar we krijgen via Keziah Veendorp en Glenn Bijl wel twee goede kansen. En door zo’n goal krijgen zij meer vertrouwen en wij juist minder. Dat werkt dubbel.”

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Görgülü, Avdijaj, Granečný, Vlak, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou, Sidibe, Telgenkamp, De Vos, Van Rhijn, Van der Lei.

Heracles Almelo – FC Emmen
Dinsdag 12 januari, 21.00 uur
Erve Asito
Scheidsrechter: Dieperink