Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo


FC Emmen speelt aankomende zondag de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De laatste officiële wedstrijd die de FC speelde was ook tegen de ploeg uit Venlo en werd met 3-0 gewonnen. Ondertussen is dit meer dan honderd dagen geleden en staat de ploeg te popelen om weer voor ‘het echie’ te mogen voetballen.


De wedstrijdselectie
Anco Jansen kampt nog met een blessure, daarnaast zullen ook Ben Scholte, Collin Seedorf en Shani Tarashaj niet bij de wedstrijdselectie zitten. Verder is alleen Michael de Leeuw nog geen zekerheid voor aankomende zondag. “Tot de wedstrijd op zondagochtend hebben we de tijd om te kijken hoe Michael er op staat. Samen met de staf zal er worden bepaald of Michael inzetbaar is,” geeft Lukkien aan. “Verder is iedereen binnen de ploeg is fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.”

Historie tegen VVV-Venlo
Met VVV-Venlo treft FC Emmen een bekende tegenstander. Het zal de 47ste keer worden dat de twee ploegen elkaar treffen. De statistieken spreken voor aankomende zondag in het voordeel voor FC Emmen. Van alle 23 gespeelde wedstrijden in Emmen won FC Emmen er namelijk tien. In de eredivisie verloor FC Emmen nog niet van de Venlose ploeg. Laten we hopen dat deze reeks zondag wordt voortgezet.

De tegenstander van zondag
De voorbereidingen van de Venlonaren verliep allesbehalve vlekkeloos. De ploeg van Hans de Koning verloor wedstrijden van onder meer Fortuna Sittard, Willem II en Borussia Mönchengladbach. Wel werd er gewonnen van VV Reuver, EVV en Sporting ST. Zondag wordt het een weerzien met Jafar Arias. De spits die vorig jaar nog actief was voor FC Emmen is nu onderdeel van de selectie van VVV-Venlo.

De baas op De Oude Meerdijk?
De ploeg van Dick Lukkien zal proberen voort te borduren op de thuisreeks die vorig jaar is neergezet, om ook zondag de punten op De Oude Meerdijk te houden. Er werd in het vorige seizoen alleen thuis verloren van PEC Zwolle en FC Groningen.

De wedstrijd zal om 12.15 uur beginnen. Vanaf 10.45 uur is het #HIERKOMIKWEG-plein open met verschillende activiteiten voor de kinderen. Voor alle sponsoren staat er een tent op het plein waar er voor en na de wedstrijd een drankje gedronken kan worden.

 

FC Emmen – VVV-Venlo
Zondag, 13 september 2020, 12.15 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Mulder