Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Groningen


Dinsdagavond staat er een duel op het programma in de TOTO KNVB Beker. Na de overwinning thuis tegen FC Eindhoven kwam FC Groningen uit de koker, de wedstrijd wordt afgewerkt op De Oude Meerdijk.

Selectie
Afgelopen zaterdagavond speelde FC Emmen met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag. Waar Dick Lukkien teleurgesteld is over het resultaat, ziet hij perspectief in het gespeelde spel: “Twee punten te weinig, zo simpel is het. Ik heb voor de wedstrijd met ADO meerdere positiewisselingen toegepast en ben hier best tevreden over. Vooral in de tweede helft kwam uit wat de bedoeling was. Nick Bakker speelde een goede wedstrijd en vormde een goed koppel met Miguel Araujo en met Michael de Leeuw en Marko Kolar hadden we meer diepte, dat zorgde voor meer dreiging in het zestienmetergebied. We moeten de aankomende weken door met het spel wat we in de tweede helft lieten zien.”

Tegenstander
Met FC Groningen treft FC Emmen een ploeg in vorm: “FC Groningen is de laatste tijd erg sterk bezig. Ze spelen vanuit een heel stugge organisatie en krijgen maar heel weinig doelpunten tegen. Daar zullen wij een behoorlijke kluif aan hebben. Een kwaliteit van FC Groningen is dat ze ook veel doelpunten maken vanaf het middenveld, El Messaoudi is een speler die dat de laatste weken heeft laten zien.”

Bekervoetbal
Lukkien ziet het bekerduel niet als tussendoortje en is niet van plan spelers zomaar rust te geven: “Wij hebben fitte spelers, die moeten meerdere wedstrijden in de week kunnen spelen. Tuurlijk kijken wij naar spelers die terugkomen van lange blessures of pijntjes hebben, daarin gaat gezondheid altijd voor en moeten we verstandige keuzes maken. Maar wij zullen geen spelers gaan sparen.”

De oefenmeester is juist een voorstander van het bekervoetbal: “Een bekerreeks kan heel mooi zijn, daar moet je gewoon voor spelen. Als wij winnen van FC Groningen zit je bij de laatste zestien van het toernooi. In een aantal wedstrijden kan je zorgen voor iets prachtigs en dat zal de selectie een fantastisch gevoel geven.”

Historie
In de onderlinge ontmoetingen is FC Emmen succesvoller in de competitie dan in de beker tegen de Groningers. Waar dit de zesde bekerontmoeting wordt, wonnen de Emmenaren pas één keer, in 1975. In de competitie won de FC Emmen vijf van de zeven wedstrijden. De ploeg van Lukkien zal er alles aan doen om de bekerreeks te doorbreken.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Sabani, Gorgülü, Caciano, Avdijaj, Chacon, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou, Sidibe, De Vos en Van Rhijn.

FC Emmen – FC Groningen
Dinsdag 15 december, 21.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Blom